Teknologien hjelper Ester (82) til å bo hjemme

Noen sverger til høyteknologiske bofellesskap der de kan snakke til kaffetrakteren og armbåndet passer på dem. Ester (82) velger å holde stand i heimhuset, der én knapp er forbindelsen til hjelpen hun trenger.

Utdød bygd: Ester Fjordbakk (82), er fra en bakke ved en fjord i ei nærmest utdødd bygd i Hadsel. Her vil hun bli så lenge det lar seg gjøre. – Jeg er fremdeles så frisk at jeg på mange vis kan hjelpe andre. Da har jeg ingenting imot å selv ta imot hjelp. Alle foto: Kristina R. Johnsen 

Det er ikke nattevakt på denne sida, og da blir det mye styr. Men de kommer nok heilt sikkert.– Det er ikke nattevakt på denne sida, og da blir det mye styr. Men de kommer nok heilt sikkert.

Pluss

Første gang Agnes Pettersen rullet inn på gårdsplassen for 15 år siden, gjorde hun generaltabben som fremdeles får Ester Fjordbakk til å le. Hun parkerte med snuten i medvind. Da hun åpnet bildøra ble den tatt av vinden og krøllet inn mot bilkroppen.