Stinn brakke under Yrkesorienteringsmessa ved Sortland vgs:

Alex vil bli pilot, mens Adrian vurderer Forsvaret

Det var nesten stinn brakke da årets Yrkesorienteringsmesse gikk av stabelen ved Sortland vgs onsdag.

Adrian Thorsen og Alex Rasamohan var to av elevene som deltok på YO-messa ved Sortland videregående skole.  Foto: Vidar Eliassen

Pluss

Skolens aula og flere klasserom var spekket med lokale og landsomfattende bedrifter, både fra privat næringsliv og statlige virksomheter. Med andre ord, det var mye å informasjon å gripe fatt i for elevene. Samtidig finnes det eleveksemplarer som alt har bestemt seg for yrkesvei.

– Jeg vil bli pilot, sier Alex Rasamohan.

– Får forskjellige innblikk

Han og klassekompisen Adrian Thorsen, som begge er tredjeklassinger, har vært innom flere av standene under messa. De synes at det har vært givende.

– Det har vært veldig lærerikt. Man får forskjellig innblikk i ulike yrker, og i studentlivet. Vi skal jo snart ut i det, så da er det greit å vite hva som finnes, og hva som kan hjelpe oss med å avgjøre valget, sier Thorsen.

Vil fly passasjerfly

I motsetning til kameraten er han ikke like bestemt på hvilken studieretning han vil gå, men noen tanker har han gjort seg.

– Først skal jeg i militæret, så får vi se. Men jeg har vurdert Forsvaret når det gjelder fremtidig karriere, sier Thorsen

Rasamohan har vært klar på at han vil bli pilot en god stund. Han starter utdannelsen i Tromsø, som er landets eneste offentlig finansierte pilotutdanning, til høsten.

– Jeg gleder meg. Målet på sikt er å fly passasjerfly, sier han.

Mest pop med snut og militær

Ifølge skolerådgiver ved Sortland vgs, Sonja Nilsen, var det bra trykk de tre timene YO-messa fant sted.

– Det har dabbet av litt på slutten, men det har vært mye folk innom i hele dag, sier hun på tampen av dagen.

På spørsmål om hvilke stander som var mest besøkt, svarer hun at det var flere som skilte seg ut.

– Det var veldig mange som var innom standen til Sortland kommune. Ellers var standene til både Politiet og Forsvaret godt besøkt. Økonomi var det også en god del som var interessert i, sier Nilsen.

Mest jenter

På sistnevnte post, treffer Vol Helene Rasmussen og Nathalia Sokolinski. Begge er inne til Førstegangstjeneste som de avtjener ved Vernepliktsverkets sesjonsenter i Harstad.

– Mange er nysgjerrige, og særlig på det som har med sesjon å gjøre. De spør om hvordan den blir gjennomført og hva som skjer etterpå, sier Sokolinski.

– Det er faktisk flest jenter som har vært innom her, supplerer Rasmussen, som selv har planer om å utdanne seg i Forsvaret.