Hålogalandsveien ikke prioritert i Nasjonal Transportplan:

Bjørkmo: – Var en alvorlig nedtur, men de skal få møte kvist

Tirsdag ble transportetatenes prioriteringsforslag til Nasjonal Transportplan (NTP) offentlig. Der sto ikke Hålogalandsveien. Tove Mette Bjørkmo, varaordfører i Sortland (Ap), trodde ikke sine egne øyne da hun så dette.

Tove Mette Bjørkmo, varaordfører i Sortland (Ap), er helt klar på Stortinget må ta Hålogalandsveien inn på sin prioriteringsliste til Nasjonal Transportplan.  Foto: Arkivfoto/Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Pluss

– Dette er helt imot alt som vi har blitt forespeilet. Vi har vært i politisk referansegruppe, det har vært progresjon og blitt jobbet med at anbudsgrunnlaget skulle bli klart slik at prosjektet kunne sendes ut på anbud. Her er det noe som er helt uforståelig, sier Bjørkmo.