Skatteinngangen i mars på 60,9 millioner kroner og mer enn budsjettert:

– Men vi vil få den store koronasmellen

Økonomisjef i Hadsel kommune, Tommy Løveng Hansen, kan glede seg over at skattemåneden mars ble bedre enn budsjettert. – Det er oppløftende tall, men jeg er helt sikker på at vi får en skattesmell. For Hadsel kan det bety rundt 30 millioner kroner, sier økonomisjefen.

God mars men frykter korona-bakrus: Selv om det ble høyere skatteinngang enn budsjettert for mars måned, tror økonomisjef Tommy Løveng Hansen kommunene må være med på ta sin del av tapte skatteinntekter som følge av korona-epidemien. Arkivfoto 

Pluss

– Går folk ned i inntekt, går skatten ned også. Kommunesektoren nasjonalt anslås å tape rundt 20 milliarder, når det regnes både skattesvikt og merutgifter i forbindelse med korona-situasjonen. For Hadsel vil det bety rundt 30 millioner kroner, sier Løveng Hansen.