Huskyfarm på halv fart

Med 30 huskyer og ingen turister blir det en tøff sommer for Uwe Baumgärtel sør på Andøya. Han håper å få hjelp til å holde stedet levende. Heldigvis har han god hjelp i Jiska Viet, som fra barnsbein av har vært forelsket i Norge

Familie: Uwe Baumgärtel ser på hundene i huskyfarmen som en del av en stor familie, alle får oppmerksomhet i løpet av dagen, samtidig som det er viktig at dyrene får disiplin og tilpasser seg flokken. Foto: Tord Viken 

Pluss

Innover mot Skjoldehamn, på Nygård sør på Andøya, driver Uwe Baumgärtel Husky Andøy. Han er fra Øst-Berlin og har vokst opp i det tidligere DDR. Han drev farmen sammen med sin ekskone Katrin Berg, men nå har de skilt lag. Dermed har Uwe ansvaret for hunder og en gård han ønsker å utvikle som et feriested. Det er utfordrende.