Blåbyens far:

Sparket og slått, men ikke slagen: – Om 100 år er allting glemt og jeg er dau. Da blir byen malt blå

– Jeg er en ganske innbitt person, så de har ikke klart å knekke meg ennå, skratter multikunstner, maler og livskunstner Bjørn Elvenes i det han ønsker velkommen i atelieret sitt rett sør for Sortland sentrum.

– – Byen skal være blå, og den skal være blå i mine farger. Det ble vedtatt av kommunestyret i 2015. Så da var den striden over.

Bjørn Elvenes, multikunstner og ideen om den blå byens far
Pluss

De færreste har vel høstet så mye torden eller blitt så omdebattert i lokalsamfunnet sitt som Bjørn Elvenes har blitt det på Sortland. Årsaken, og prosjektet som gjorde ham og Sortland by kjent langt utenfor landets grenser, er bokstavelig talt nesten like fargerik som hovedpersonen selv.