Hentet 25 millioner kroner på børsen i dag

Vesterålskraft solgte store deler av Fjordkraft-aksjene sine i dag. Dermed er første steget gjennomført sånn at Bø, Øksnes og Sortland kan få et saftig påfyll av penger.

GRUNN TIL Å SMILE: Ordførerne Sture Pedersen, Karl Erling Nordlund og John Danielsen har grunn til å smile. De bestemte seg for å selge Fjordkraft-aksjer for 25 millioner kroner. I dag nådde børskursen ønsket mål og store deler av aksjeposten er solgt. 

Pluss

Da Vesterålskraft solgte Vesterålskraft Strøm As sommeren 2019, fikk selskapet 621.000 Fjordkraft Holding-aksjer i oppgjør. Aksjeposten var verdt 26,5 millioner kroner da. Kursen var 42,6 kroner. Ved årsskiftet var aksjeposten verdt 36 millioner kroner. Da var aksjekursen 58 kroner. Siden har aksjekursen fortsatt oppover. Kursen har vært godt over 85 kroner, og i juni tok eierne av Vesterålskraft grep om aksjeposten. De bestemte seg for at Vesterålskraft skulle selge halvparten av aksjene. Den andre halvdelen skulle overføres til eierne etter hvor stor eierandel de har i selskapet. Eierne bestemte seg for at Vesterålskraft ikke kunne selge aksjene for under 82 kroner, og alle pengene fra salget skal tilbake til eierne.