Fikk være med Kystvakten for å merke spermkval:

Unikt forskningsprosjekt utenfor Andøya

Kvalforskerne Tiu Similä på Bleik og Audun Rikardsen var med Kystvaktskipet KV «Barentshav» i et unikt prosjekt for å GPS-merke spermkval. Allerede nå tikker informasjon inn fra de merkede hvalene som viser hvalenes bevegelser.

på tokt med kystvakten: Et team av forskere og mannskapet på KV «Barentshav» deltok i merkingen av kvalene. Helt til høyre, Audun Rikardsen, som ledet arbeidet og bak skimtes Tiu Similä. FOTO: Audun Rikardsen 

Pluss

Forskningsprosjektet er et samarbeid med Audun Rikardsen (Universitetet i Tromsø) Christophe Guinet (CEBC, Frankrike) og Tiu Similä som har base på Andøya. Hensikten er å kartlegge blant annet spermkvalhannens bevegelser og økologi her i nord etter deres lange ferd fra Azorene og Madeira utenfor Portugal.