Bodde i Beirut i mange år før de søkte asyl og havnet i Vesterålen

Familien Moayad bodde i Beirut i flere år før de satte kursen mot Norge og Sortland. Med utgangspunkt i ødeleggelsene i Libanon de tidligere i sommer, deler de noen av sine inntrykk og opplevelser fra oppholdet i byen. Det gjør også Jihad Adam, som selv var midt oppe i eksplosjonen.

Familien Moayed har bodd på Sortland i flere år, men har fortsatt gode minner fra Beirut, hvor de holdt til tidligere.  Foto: Rune-Kristian Ellingsen

Pluss

Familien Moayad er syriske statsborgere og består av Mohamad, Hala og deres to barn, Zain og Omar. De bodde mange år i Beirut før ferden gikk til Norge og Sortland. Til VOL sier ekteparet at de er sjokkert over hvor store ødeleggelser eksplosjonskraften førte til. Det er andre gang de opplever at Libanon, som rommer så mange minner, blir ødelagt. Beirut var byen som omfavnet dem, og som de flyktet til, etter at de dro fra krigsbrannene i Syria.