Aktor påstår samfunnsstraff mot kvinne som slo og lugget barn

En kvinne som har truet, utøvd vold og krenket barn bør idømmes 60 timer samfunnsstraff, mener aktor. Forsvarer la ned påstand om frifinnelse.

Politiadvokat Rita Hermansen Dahl, Nordland politidistrikt, mener samfunnsstraff er en passende straff for mor til barna.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Pluss

Kvinnen står tiltalt for brudd på straffeloven etter at hun over flere år skal ha stått bak trusler, vold eller andre krenkelser mot egne barn. Ifølge tiltalen skal kvinnen i en periode på flere år ha utsatt to av sine egne barn for jevnlig fysisk og psykisk mishandling. Kvinnen skal ha slått, dyttet og lugget barna, truet med å sette dem ut til reven, kutte av dem fingrene, truet med å skjære av dem ørene og stenge dem ute uten ytterklær og sko.