Eivind fra Vesterålen reiser tilbake til Libanon:

– For mange kan det være en trigger å lande på flyplassen

Den 4. august eksploderte et havnelager i Beirut. 200 mennesker døde, tusenvis ble skadet og rundt 300 000 ble hjemløse. Den 7. november reiser Eivind Eriksen Tømmerås fra Hadsel, som tjenestegjorde i Libanon i 1991-1992 ned for å hjelpe, sammen med 32 andre veteraner.

Forberedt: - Jeg har bestandig vært i saniteten, og hatt fokus på dette med traumer, så jeg har litt mer verktøy i bagasjen enn hva mange andre har, sier Eivind Eriksen Tømmerås.   Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Eriksen Tømmerås er en del av Team Rubicon Norge. En katastrofehjelpsorganisasjon som består av 76 prosent veteraner fra forsvaret, mens resten er sivile med spesialkompetanse. Hovedoppgaven er å sende frivillige til katastrofeområder for å bistå.