Eneboliger gir dobbelt så stort areal for pengene som leiligheter

Hvis du kjøper enebolig får du omtrent dobbelt så stort areal som om du kjøper leilighet til samme pris, viser en ny landsomfattende undersøkelse. Lokale meglere forteller at tallene stemmer bra med hva de ser i Hadsel og i Vesterålen generelt.  

ENEBOLIG BILLIGST: Megler Oddgeir Gjertsen i Eiendomsmegler 1 på Sortland sier han tror eneboligkjøpere får omtrent dobbelt så mange kvadratmeter for pengene som leilighetskjøpere.   Foto: Vidar Eliassen (arkivfoto).

Pluss

I landet som helhet har brukte leiligheter som blir solgt i gjennomsnitt et areal på 65 kvadratmeter, og går gjennomsnittlig for 3,7 millioner. Eneboligene er derimot drøyt 160 kvadratmeter og koster fire millioner, ifølge undersøkelsen fra Prognosesenteret, som er bestilt av bransjeorganisasjonen Norsk Takst.