Hun fikk Frivillighetsprisen i Sortland

Torsdag kveld delte Frivilligsentralen Sortland ut årets Frivillighetspris i Sortland. Vinneren ble Jørunn Knutsen.
SortlandsAvisa

Under en utdeling i Kulturfabrikkens kafé torsdag kveld, kalt Frivillighetsfesten, var det mye på tapetet. Her var det utdeling, revynymmer og stands med flott innhold. Stjerna for dagen var imidlertid Frivillighetsprisen.

Frivillighetsprisen i Sortland utdeles i år for 22. gang og skal gå til en forening/gruppe som på frivillig og idealistisk grunnlag har arbeidet aktivt de senere år.

På bakgrunn av dette, var det altså Knudsen som vant for sin frivillige innsats for Kleiva.

Frivilligsentralen ga følgende begrunnelse.

– Årets Frivillighetspris skal gå til en person som er svært aktiv på mange områder. Er opptatt av mange ting, men kjærligheten til bygda si er nok i sentrum. Foruten å være med på frivillige tiltak for både barn, ungdom, eldre og bygdetiltak er årets prisvinner svært glad i å bake og gir bort eller lodder ut mange av sine bakverk. Skal skolen ha kafe, skal det være Dame-treff på Røde Kors eller aktivitetskveld på Lamarktunet, som kommer årets prisvinner med kaker og lefser. Skal bygdehuset vaskes så gjør vedkommende dette like godt alene og når oppvasken skal tas så er hun ofte alene med den. Det er så mye som kan sies om årets prisvinner, men raushet dekker det meste. Det er viktig for bygdene å ha ildsjeler stiller opp og gjør en frivillig innsats. Kleiva er kjent for sitt rike kulturliv og årets Frivillighetspris går til en av ildsjelene, Jørunn Knutsen, ble det kunngjort.

Tilgjengelighetsprisen

Også tilgjengelighetsprisen ble delt ut under arrangementet. Prisen ble delt ut av Rådet for likestilling av funksjonshemmede og gikk til Anna Bongo Johansen. Hun tok imot prisen og 5000 kroner i gavesjekk.

I tillegg til prisene, opptrådte Kleivarevyen. Og ikke nok med det. Stands var det også.

Totalt 12 stands stilte ut. Her var Norske Redningshunder (NRH) representert. Det samme var Røde Kors, Sortland husflidslag, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Personskadeforbundet samt Norges bygdekvinnelag.

Premien for beste utstilling gikk til Aktivitetsvennene på Lamarktunet

.VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

SortlandsAvisa