Publikumsfest i Blåbyhallen:

Sortland - Glimt minutt for minutt

Det er fulle tribuner i Blåbyhallen onsdag kveld, når Bodø/Glimt gjester Sortland i cupen.
Sport

KAMPEN OPPSUMMERT:
3-1
til Glimt, etter at laget ledet 1-0 ved pause. SIL utlignet til 1-1 tidlig i andre omgang, og hadde flere muligheter til flere mål, uten å lykkes. I stedet var det bortelaget som sørget for oppskriftsmessig seier. Laget  var lenge på gyngende grunn, og maktet ikke å kjøre over SIL. Periodevis viste Glimt prov på at laget hører hjemme minst et par divisjoner over hjemmelaget.

ANDRE OMGANG:
46. Det er bare gått sekunder før Glimt legger farlig inn, og nå er Sortland heldige som får berget unna.
47. Et tilsynelatende ufarlig frispark fra SIL finner veien helt opp i det punktet hvor stolpe møter tverrligger. Desverre for hjemmelaget spretter ballen ut på banen igjen. Starten av andre omgang har vært en fest.
52. Sortland berger igjen unna et meget farlig innlegg. Daniel Edvardsen er blitt en plage fra sin kantposisjon.
55. Nå minner det litt om enveiskjøring i Blåbyhallen. Vi ser ingen gigasjanser ennå.
56. Dommer unnlater å blåse fordel Sortland i det. Karl Chr. Karlsen er i god posisjon til å finne veien gjennom.
57: Per Erik Karlsen gjør det som mer enn halve hallen tror er et mål. Frisparket sniker seg centimetre over tverrligger. Kan dette skape mer gnist i SIL?
60: Karl Chr. tas ned nesten på sekstenmeterstreken til Glimt. Ny god posisjon for frispark.
MÅÅÅÅL!!!!!!
Hallen eksploderer i det SIL krangler inn 1-1 på retur etter frisparket. Fra vår posisjon ser det ut til at det er kaptein Marius Jørgensen som sørger for utligning.
63: Sortland vil ha mer, og sender avgårde et skudd, som berges enkelt. Glimt gjør klart sitt unge stjerneskudd Mathias Normann på sidelinja. Svolværgutten kommer inn for Patrick Berg - sønn av Ørjan Berg.
69. Dårlig nytt for SIL. Kaptein Marius Jørgensen sliter, og må ut av banen en periode. Han er raskt inne igjen.
70. Innholdsrikt her! Vi tror det er Karl Chr. Karlsen som fyrer avgårde en volley hvor Glimts målvakt må ut i full strekk. Slik kampen står nå ville det ikke vært noe å si på en sensasjonell ledelse til hjemmelaget.
MÅÅÅÅÅÅL!!!
73. min. ut av «ikkeno» får Glimt foten på ballen inne i feltet etter hjørnespark, og det står 1-2. Målskårer er Joakim Osvold, sønn av Kjetil Osvold, som var både på Lillestrøm og innom A-landslaget.
75. Mathias Normann (Glimt) får gult kort. Bjørn Skog på SIL får gult for en såkalt profesjonell feil når Glimt vil kontre.
77. Espen Ellingsen ut for Sortland, inn kommer Nordgaard Meløe.
80. Eks-Glimts Karlsen har en stor sjanse til å utligne for SIL, men skuddet blokkeres. Nå må hjemmelaget satse mer forover, og det gjør at Glimt kan drive på med det laget har lange tradisjoner for - full fart forover. De store sjansene uteblir.
85. Veteranen Aleksander Bjørnsund kommer inn for Jørgensen. Hjemmelaget forsøker, men klarer på dette tidspunktet ikke å legge press på Glimt.
MÅÅÅÅÅÅL!!!! 1-3
88. Dette målet lå i lufta. Før eller senere måtte bortelaget få betalt for sine kontringer. Sortland har blottet seg mer og mer bakover på banen. Det var Ugwuadu som fikk gleden av å like ballen i mål. Det hjelper nok lite for de sorthvite at resultatet så langt er mer enn hederlig.
90. Vi er på overtid. Nå drøyer Glimt tiden.


PAUSE: Sortland ligger under med ett mål. 0-1 står det etter at laget fikk et straffespark mot seg. Det er god grunn for hjemmelaget til å være misfornøyd med at det er på grunn av et straffespark laget ligger under. Når det gjelder kampen er det kun glimtvis(!) at bodølaget ser ut til å høre hjemme to divisjoner over, og aspirerer til eliteserien. Med unntak av Glimts mål må det vel være lov å hevde at Sortland har vært like nær 1-1 som Glimt har vært 0-2.

Publikumsrekorden i Blåbyhallen er i fotballsammenheng fra åpningen av hallen. Da møttes de norske fotballstorheter Tromsø og Bodø/Glimt. Den gangen skal det ifølge leder Tommy Dahlheim i Sortland IL har vært 2.300 på besøk.  Slike tall er det ikke i dag, men et sted mellom 1000 og 1500 bør være realistisk for klubben. Ved pause opplyses det at det er i overkant av 1100 tilskuere i hallen.

Før kampen registrerer vi at to av Glimts største profiler Trond Olsen og Mathias Normann - sistnevnte opprinnelig fra Svolvær - begynner kampen på benken.

Sortlands startellever:

Saznovs -
Mezs - Skog - Farstad - Ellingsen -
Jørgensen - Ellingsen - Karlsen - Svendsen
Karlsen - Stoltx

Glimt:
Thomas -
Ulrik Saltnes - Jonassen - Torvanger - Edvardsen
Konradsen - Osvold - De La Torre - Berg - Mladenovic
Ugwuadu

4. min. Lagene føler på hverandre. Man kan allerede nå at Glimt ønsker høyt tempo både med og uten ball.
7. min. Dobbeltsjanse til Sortland, ved Espen Ellingsen først, ved et dårlig innlegg fra god posisjon, og deretter skudd fra Karl Chr. Karlsen, i glimrende posisjon. Karlsen har forøvrig prøvd seg i Glimt for noen år siden.
13. min Glimt vil vise hvem som bestemmer i Nordland, men foreløpig uten å skape sjanser.
16. Ugwuadu på Glimt med ufarlig skudd. Foreløpig er det ikke divisjonsforskjell mellom lagene, og SIL har fortsatt hatt de to største sjansene.
19. MÅÅÅL! Ulrik Saltnes setter inn 0-1 på straffe etter at Joachim Osvold legges ned i feltet. Det protesteres fra bane og tribune. Fra vår posisjon umulig å se om det var grunn til å tvile.
29. Konradsen prøver seg, men fortsatt er det ufarlig, og ingen overkjøring fra Glimts side.
34. De la Torre på Glimt får gult kort etter å ha limt armene rundt SILs Karl Chr. Karlsen på vei fremover.
41. Sortland håper å komme til pause uten å slippe inn flere mål. Glimt har frispark rett utenfor sekstenmeteren. Laget slipper med skrekken etter at SILs målvakt Sazonovs plukker skuddet.

Lagene stiller med følgende spillere:

Kamptroppen Sortland1 Jevgenijs SazonovsToms MezsBjørn SkogErlend Berg Farstad18 Espen Barstad EllingsenMarius Jørgensen KAPTEIN14 Tage Ellingsen20 Karl-Christian Bakkan Karlsen24 Isak Freyr SvendsenPer Eirik KarlsenArild Stoltz12 Esperos Tadese16 Frode Rajiv Andorsen17 Ingar Angell Nicolaysen19 Aleksander Bjørnsund 22 Sondre Nordgaard Meløe23 Håkon Eilertsen25 Erik Eilertsen Burchardt

Bodø/GlimtSimon Edmund ThomasMarius LodeEmil JonassenVegard Leikvoll MobergDaniel EdvardsenOnyekachi Hope Ugwuadu10 Jose Angel Jurado De La Torre11 Nemanja Mladenovic14 Ulrik Saltnes16 Morten Ågnes Konradsen17 Mathias Antonsen Normann19 Joachim Osvold22 Kristian Fardal Opseth23 Aleksander Nussle Torvanger25 Ricardo Henrique Schuck Friedrich27 Patrick Berg30 Trond Olsen