Iløpet av høsten vil det vise seg om Erlend Isaksen og resten av herrelandslaget i volleyball blir historiske. Hvis de klarer å kvalifisere seg til europamesterskapet i volleyball, blir de det første norske laget noensinne som klarer den bragden.

Oppkjøringen til kampene skjer med landslagssamling på Myre, der både damelaget og herrelandslaget nå trener intenst fram til 5. august.

Tatt ut til landslaget i år

Å få komme heim til oppkjøringa er stas, synes Isaksen.

– Jeg er fra selveste Myre, så det er mïdt i blinken med samling her. Planen var at jeg skulle være her på denne tiden uansett, slik at det passer perfekt, sier Isaksen.

Han deltar på sin første landslagssamling i år, de to foregående som har vært arrangert passet ikke inn med studiene ved Universitetet i Tromsø.

For drøye ti år siden startet Isaksen som spiller i heimklubben Øksil på Myre.

– Jeg hadde et opphold på rundt fire år mens jeg gikk på videregående og litt etter det, men startet opp igjen i universitetsklubben og har vært med på studentlag og har nå spilt for BK Tromsø i to år, sier Isaksen.

Han ble tidligere i år tatt ut til landslaget i volleyball.

– Det er litt artig å være på samling, jeg har ikke kunnet delta på de to som var tidligere i år, slik at dette er den første landslagssamlingen for min del, sier han.

Tidenes satsing

Norges Volleyballforbund gjør nå tidenes satsing for å få lag kvalifisert til EM.

– Det er veldig bra, og å være her på samling gir ei veldig god oppkjøring til kampene som starter i midten av august, sier han.

De to landslagene får også ypperlig forpleining, med heimelaget mat i tida mens de er på samling.

– De andre som har vært på samlinger tidligere sier dette er det beste de har vært med på, sier Isaksen, som tilføyer at det er veldig artig å se den store viljen fra administrasjonssiden i forbundet også, til å få til den store satsingen.

– Det er tøft! Og det blir veldig spennende, det er to gode motstandere vi har trukket ut i de første kampene, sier han.

Ifølge Isaksen er det laget fra Spania og Hviterussland som kan bli de tøffeste å slå i kvalifiseringsrundene inn mot EM.

Opplevelser i kommunen

Calanus er hovedsponsor til Norges Volleyballforbund, og mandag stod de bak en middag i Nyksund for lagene, og båttur ut på havet i sommervarmen.

– Å få vist fram litt av det kommunen har å by på, er utrolig fint, smiler Isaksen, som legger til at det blir en travel sensommer og høst.

Etter å ha gjennomført medisinstudiet i Tromsø, er han nå straks ferdig utdannet lege.

– Til høsten starter arbeidslivet. Og også de første kampene, slik at det kommer til å gå slag i slag. Sånn sett er det veldig godt å få kommet seg heim en tur, sier han.

Isaksen og noen av de andre freskingene på landslaget testet badetemperaturen i indre havn mandag.

Full fres på landslagssamling: I lunsjen ble badetemperaturen på Myre testet ut. Foto: Tone M. Sørensen

– Selv om jeg nå bor i Tromsø, så er det absolutt en mulighet jeg vil vurdere, så flytte heim til Vesterålen, sier han.

Gode treningsforhold

Landslaget har i løpet av samlinga to økter og trener fem timer i løpet av dagen.

For å heve laget på høyest mulig nivå både teknisk og taktisk har langslagstreneren også seanser der deler av spillet gås gjennom på film, for å plukke og og forberede de små detaljene som kan utgjøre den store forskjellen.

– Vi har veldig gode treningsforhold her, og vi får ha hallen for oss selv. Det er et godt dekke i hallen, sier Isaksen om Økneshallen, som også omtales som volleyballens Mekka.

– Opp til oss selv

– Både her på Myre og i Vesterålen er volleyball stort. Det er et stort team som stiller opp på dugnad for å sørge for at samlingen blir vellykket, og det er veldig mange som er entusiastiske og som er med og støtter opp, sier Isaksen.

I svevet: Om herrelandslaget kvalifiserer seg til EM, blir de det første norske laget noensinne som har klart dette. Foto: Tone M. Sørensen

Med tidenes satsing fra forbundet, gjør treneren og støtteapparatet alt de kan for å få spisset formen til laget, slik at drømmen om EM-kvalifisering kan oppnås.

– Vi har en trener som er gira har troen på oss og satsing i ryggen. Alt er blitt lagt opp på en veldig god måte. slik at nå er det bare opp til oss selv, sier Isaksen.