Sammenlagtvinnerne i motbakkcupen 2018 er klare

Ingeborg Hansen fra Medkila IL og Damian Szmelter fra Kvæfjord IL ble begge suverent beste løpere sammenlagt i motbakkecupen Vesterålen Summer Games 2018.
Sport

Dette melder Vesterålen Summer Games i ei pressemelding.

Ånstadblåheia OPP var finalen i årets utgave av Vesterålen Summer Games, og for en motbakkefest det ble, i strålende sol og nydelige forhold for motbakkeløp, trim, mosjon og rekreasjon.

Sammenlagtresulatene fra de fire løpene som har inngått i årets Vesterålen Summer Games 2018 beregnes som de tre beste plasseringene.


Se bilder fra Vetten Opp

Lørdag formiddag var det duket for en ny runde med motbakkeløpet Vetten Opp i Bø.

 

– Her fikk vi seks pallplasser som alle var vel fortjent, når vi ser de fire løpene under ett, skriver arrangøren i pressemeldingen.

I kvinneklassen var i realiteten de tre pallplassene avgjort på forhånd, og Ingeborg Hansen dro bestepremien hjem til Harstad med maksimalt oppnåelige 300 poeng.

Imidlertid ble det så jevnt om de to neste plassene som det er mulig: Mathilde Ihlebrekke fra Bø IL og Chipo Tendeland fra Vesterålen Padleklubb endte begge med 180 poeng, men Mathilde hadde en bedre besteplassering i et løp enn Chipo og kapret derfor andreplassen.


Johan Nordeng raskest under Ånstadblåheia Opp

Lørdag gikk det 1,7 km lange motbakkeløpet Ånstadblåheia Opp, i Sortland, av stabelen. Raskest opp heia var unggutten Johann Nordeng fra Alsvåg, som dermed vant konkurranseklassen.

 

Damian best

I herreklassen var Damian Szmelter nesten like suveren vinner med 280 poeng, med Øyvind Eliseseussen Skalle fra Harstad O-lag på andreplass. Kampen om tredjeplassen ble noe overraskende fryktelig spennende i og med at Eirik Mikkelsen fra Medkila IL hadde god kontroll på pallen før finalen. Imidlertid gjorde en skade at Eirik ikke kunne delta, og i og med at Johan Nordeng fra Alsvåg IL stakk av med seieren opp Ånstadblåheia etter en forrykende finish, knep han tredjeplassen sammenlagt foran Eirik Mikkelsen med fattige ett poeng.


Kraftig Harstad-dominans i Vesterålens motbakker

Neste helg fortsetter Vesterålen Summer Games med Vetten opp, motbakkeløpet i Bø.

 

Gavekort

Vinnerne fikk et gavekort på verdt 10.000 kroner, mens andre- og tredjeplassene fikk 5.000 og 3.000.

– På vegne av de fire arrangørene, Alsvåg IL, Stålbrott IL, Bø IL og sortland Alpinklubb, vil vi gratulerer til vinnerne, alle som fikk tellende resultat med tre deltakelser, og forøvrig alle som har deltatt i motbakkeløpene i sommer, avslutter arrangøren.


Se video:

Mange deltok på Hallartinden Max

I år var det blant annet ny familieløype i Hallartinden max. Se video.