På benken da Tromsø tok langt steg mot opprykk

Etter over to og en halv måned ute med skade, kan Lasse Nilsen fra Andøy få med seg sesongavslutningen i 1. divisjon.

Lasse Nilsen og Tromsø IL nærmer seg eliteserieretur.   Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Sport

I helgen satt han på benken, uten å komme på banen, da Tromsø tok et langt steg i retning av en retur til eliteseriefotball. Laget slo Jerv fra Grimstad 1-0 på Alfheim etter scoring av Fitim Azemi.

Nilsen har ikke vært på bane siden 2-1-seieren over Ull/Kisa 30. august. Siden har han slitt med skader, men nå er det altså håp om at andværingen skal bli å se på bane i løpet av de tre siste kampene.

Tromsø og Nilsen trenger et poeng på de tre gjenstående kampene for å sikre opprykket.

Aden Hussein fra Bø startet sesongen som Bodø/Glimt-spiller, der han også fikk et innhopp i eliteserien tidligere i høst. Men før overgangsvinduet lukket, ble han sendt på utlån til Stjørdals-Blink.

I helgen var Bø-karen på banen de siste 16 minuttene for trønderne i 0-0-kampen mot Øygarden. Han har tidligere spilt 45 minutter mot Grorud for sin nye klubb.

Medkila tapte 0-1 for Fart, men er allerede sikret kvalifisering mot Kolbotn om retten til å spille Toppserien for kvinner. Kampene spilles 22. november og 25. november. Medkila avslutter hjemme.

Linnea Solvoll Laupstad og Arna-Bjørnar spilte ikke i helgen. Kampene i Toppserien, bortsett fra Røa - Kolbotn, ble utsatt på grunn av at spillere i Arna-Bjørnar venter på svar fra korona-tester.