Mister landslagsdebut

Mathilde Karlsen får ikke muligheten til å delta på landslagssamlingen.

Mathilde Karlsen (nummer to fra venstre) blir ikke med på neste landslagssamling grunnet koronasmitte i hennes klubb, Medkila.   Foto: MEDKILA IL

Sport


Den tidligere Melbo-spilleren har nylig debutert for Medkila i 1. divisjon. Samtidig kom også meldingen om at hun er uttatt på det norske J16-landslaget til den kommende samlingen.

Men etter kampen mot Fløya i Tromsø sist helg, har det bredd seg koronasmitte i troppen og støtteapparatet hos Harstad-klubben. Det medførte at kampen mot KIL/Hemne lørdag ble utsatt. Det får også konsekvenser for Mathilde Karlsen og hennes landslagsoppdrag. Ifølge Harstad Tidende, som refererer til en pressemelding fra klubben, har landslagsledelsen bestemt at Karlsen og Sarah Martinussen, som var tatt ut til landslagsoppdrag, begge må bli hjemme på grunn av det pågående utbruddet i Harstad-klubben. I meldingen skriver klubben at både de og jentene har stor forståelse for at spillerne må holde seg hjemme.

I alt er det fire spillere eller personer i støtteapparat som har avlagt positiv koronatest i løpet av den siste uka. Medkila startet sesongen med å vinne sine to første kamper i 1. divisjon denne sesongen, begge på bortebane.

Mathilde Karlsen skulle egentlig meldt overgang til Medkila i løpet av sommeren, men klubben ønsket henne allerede før seriestart, og like før første serierunde gikk overgangen i orden. Hun har vært på banen i begge de to kampene klubben har spilt denne sesongen.


Mathilde fra Melbu seriedebuterte for Medkila

Søndag ettermiddag vant Medkila 2-1 på bortebane i sesongåpningen, med en vesteråling som debutant.Ny spiller klar til seriestart: – Hun vil gi oss mye glede

Mathilde Karlsen er spilleklar for Medkila og går rett inn i troppen til åpningskampen mot Fart i 1.-divisjon.Mathilde (16) blir Medkila-spiller til høsten. Derfor vil klubben hente henne tidligere

Medkila IL vil gå i dialog med forsvarstalentet Mathilde Karlsen for å få til en overgang raskere enn først planlagt.