Utfordrer til bakkeløp

Even Hanssen i Stålbrott utfordrer løpere i og utenfor Vesterålen til å delta i det helt nye bakkeløpet Hallartinden Max.
Sport

Even Hanssen i IL Stålbrott er godt igang med planleggingen av den første utgaven av det som kanskje blir en solid tradisjon: Motbakkeløpet Hallartinden Max. Det løpes oppover bakkene den 8. juni, opplyser Even til VOL.

- Vi er nå ute på en solid rekrutteringsrunde for å få flest mulig folk til å melde seg på løpet. Jeg regner absolutt med at det vil kunne friste på aktive idrettsutøvere, mosjonister og andre. Vi kjører i gang en mosjonistklasse først denne dagen, og har de aktive løperne med etterpå.

- Hvor langt løper man, og hvor lang tid bruker man på turen?

- Jeg har løpt opp der på 31 minutter, og regner med at de ivrigste utøverne nok vil kunne ende opp der på rundt 25 minutter. Så langt har vi fått med oss den velkjente idrettsgjengen Karlsen fra Melbu, med pappa John Eirik i spissen for jentene Marte og Julie. Det er ganske mange andre også som har meldt at de kommer, sier Even.

Løypa opp Hallartinden skal være på rundt tre kilometer, og vel fremme på toppen har man da gjort unna 530 høydemeter.

- Det er en spektakulær utsikt på toppen av tinden, som blant annet er vist frem på Senkveld på TV2, da Sivert Høyem viste frem turbilder derfra. Vi regner med å lage set skikkelig show, og skal ha speaker både ved start og topp. Det blir spennende å se hvordan løpet mottas, og om hvordan det klaffer med øvrige løpsarrangement i Nord-Norge, sier Even Hanssen.