Hver onsdag arrangerer RC-klubben åpent hus i gammelkantina til den videregående skolen på Sortland. Der triller de ut ei stor filtmatte og lager bilbane, kjører tulling, har mekkeverksted og kjører vaffeljernet varmt. Her dukker det stadig opp nye fjes og ungdommer. Klubben har nå nærmere 50 medlemmer, men styremedlem i Vesterålen RC-klubb, Erik Jenssen forteller at det er plass til mange flere.

Lavterskel

- Aktiviteten i klubben vår handler mest om modellfly og helikoptere, men folk driver jo med mye forskjellg, og vi så fort at bilkjøringa apellerer veldig til barn og ungdom. Bilkjøringa er en fin, lavterskel inngang til RC-hobbyen. Å kjøre bil er lett å få til i forhold til flyving, og risikoen for å ødelegge kostbart utstyr er ikke så stor, forteller Erik Jenssen.

- Hvor dyrt er det å komme i gang med dette?

- Alt er selvsagt relativt, men man kommer langt med et par tusen kroner i en hobbyforretning. Da får man alt utstyr og kan bare sette i gang med å kjøre. Ellers så omsettes gjerne brukt utstyr for rundt tusenlappen, sier Jenssen.

- Lærer fort

- Det er begrenset hvor gøy det er å kjøre rundt alene hjemme på stuegulvet. Her kommer vi sammen, setter opp en bane og konkurrerer litt, og da blir det noe helt annet.

De er også en stor fordel å komme til et miljø med folk som har erfaring med hobbyen fra fr.

- Selve teknikken lærer man fort, men utstyret er litt avansert og da er det kjekt å være sammen med noen som har gjort noen feil og lære av hverandre. Man lærer fort at man kan fikse mye selv, sier Jenssen.

Klubben har som nevnt nærmere 50 medlemmer og prøver aktivt å få med flere. Onsdagskveldene er i så måte rekrutteringsarena nummer 1.

- Her er det er plass til mange flere og døren er åpen for alle. Det er også mulig og komme for å låne utstyr. Vi har et godt samarbeid med Sortland Volleyballlklubbs "Åpent Hus"-satsing og gjennom dem kan alle som vil få låne biler til å teste ut sporten, både her på onsdagskveldene og under åpent hus fredagene.

Og for dem som vil ta det videre til andre deler av RC-sporten er vegen kort til å bli med de store RC-gutta ut på tur for å gjøre det klubben driver mest med; modellfly og helikoptre.

Sortlandsavisa var med på Durmålsvannet sist helg, på en av årets siste uteturer. Den turen kan du se en filmsnutt av til høyre for teksten, pluss lese en fyldig reportasje i denne ukens utgave av Sortlandsavisa.

Se også et bildegalleri fra turen.