Mandag ble lagene som skal sykle Arctic Race presentert. Samtidig på pressekonferansen i  Vaison La Romaine, som ligger ikke langt unna Mont Ventou, var også flere sykkelprofiler. Her er noe av det de sa på pressekonferansen.

- Dette rittet passer veldig godt med ASOs utviklingsplan, der vi er på stadig jakt etter nye unike prosjekter. Det nydelige landskapet og den sterke entusiasmen i Norge vil garantere rittets suksess,  Yann Le Moënner, administrerende direktør i Amaury Sport Organisation.

Christian Prudhomme, direktør i Tour de France, var like frisk i sine uttaleler:

- Det er en ny frisk vind som kommer fra et landskap nord for polarsirkelen. Dette nye reisemålet vil utfordre rytterne og for de av dem som lykkes med å skrive sine navn inn i historiebøkene venter et helt spesielt og prestisjetungt trofé.

- Med ASO som partner og med en høy arrangementskompetanse, er vårt hovedmål å gjøre Arctic Race of Norway til det viktigste sportsarrangementet i Nord-Norge, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway AS.

- Jeg er stolt over å kunne promotere dette fantastiske rittet overfor mine kolleger i hovedfeltet og ellers, som Arctic Race of Norways ambassadør. Sportslig sett er selvsagt målet å vinne tidenes første utgave, sier Thor Hushovd.

- Med entusiasmen til norske sykkelfans, som vi så et eksempel på i gårdagens Mont Ventoux-etappe, er jeg sikker på at rittet i Nord-Norge vil bli en suksess, sa Alexander Kristoff.