Illustrasjonsfoto. Foto: Line Tollefsen, Andenes Drill

For tredje året på rad reiser det en drilltropp fra Andøya til Belgia for å konkurrere internasjonalt i drillkunst. Det reiser drillere fra Andenes, Melbu, Tromsø, Harstad og Bodø for å konkurrere i flere øvelser.

- En av øvelsene er pom poms, og der har vi satt sammen en felles tropp fra Nord-Norge. For uinnvidde kan denne øvelsen minne om cheerleading, forklarer Line Tollefsen i Andenes drill.

- Her er det snakk om fire minutter intens aerobic, hvor vi lager formasjoner og "bilder". Vi har kanskje ikke håp om å komme til topps, men håper på en plass rundt midten. Ellers deltar Veslemøy Nordheim (13) i øvelsen two baton, hvor man driller med to staver, mens Susann Stave deltar i øvelsen one baton, sier Tollefsen.

Ellers deltar Anett Marselia Nilsen i seniorklassen, mens Susann Stave og sandnessjøgutten Mathias Langseth Eliassen deltar i øvelsen duett. Fra Andenes reiser en tropp på 7-8 stykker, mens det fra Melbu skal være to deltakere med på tur. I tillegg reiser det med en del supportere fra Andenes, tror Line Tollefsen.