Søndag deltok hun i Ironman-konkurransen «Ironman 70.3» i Valencia i Spania, står det å lese i en pressemelding.

Det endte med seier i aldersklassen Kvinner 34–35 år. Konkurransen gikk over distansene 1930 meter svømming, 90 km sykling og ble avsluttet med en halvmaraton på 21 km.

Starheim var ikke helt i slag i forkant av konkurransen og har vært litt smårufsete formmessig de siste to ukene.

– Jeg fikk en ufrivillig ekstra hviledag, og har trent i henhold til en litt justert plan på grunn av dette inn mot konkurransen i Valencia.

Selv om formen ikke var på topp, gikk det svært godt fra begynnelsen av. Hun fikk en svært god start med god svømming og ledet løpet i sin aldersklasse fra start til mål.

Foto: Skjermdump, Ironman

Var ikke favoritt

Starheim syklet ut som nr. 1 etter svømmingen og ledet på et punkt med mer enn 11 minutter på enn nr. 2. Dermed vant hun suverent.

– Jeg var ikke favoritt, men var i en utfordrerposisjon i min aldersklasse. Jeg gjennomførte et perfekt løp fra start til mål.

Ifølge pressemeldingen har triatlonløperen vært tydelig på at et årets hovedmål er pallplass internasjonalt i egen klasse. Og med seieren i Valencia er det målet allerede nådd. Nå higer hun etter mer.

– Dette er et naturlig steg videre i planen om å kunne løse profflisens og konkurrere om premiepenger i fremtiden, slår Kristina Starheim fast.

Kristina Starheim gjør seg klar til sykkeldistansen. Foto: Innsendt

Nye muligheter

12.mai får Starheim en ny mulighet til å hevde seg på samme distanse. Da er det nemlig duket for en ny halvmaraton i Spania, men da i Mallorca.

Kristina Starheim (34) kommer opprinnelig fra Sortland, men har bodd i Kabelvåg i mange år. Triatlon startet hun med i 2019 og har hatt betydelig fremgang siden den gang. Høsten 2022 ble hun helprofesjonell utøver.

I 2023 tok hun NM-gull i langdistanse triatlon og NM-bronse i Olympisk triatlon. Hennes store mål er et internasjonalt gjennombrudd innen to år, oppnå profflisens og leve 100 % av idretten.

Nylig ble hun tildelt talentstipend fra Samfunnsløftet Sparebank1 Nord Norge 1, for å kunne satse enda mer på idretten.