Det melder trener Hanne Steen på klubbens Facebook-side.

– Vi valgte å reise til Nederland fordi vi over flere år hatt et nært samarbeid med tidligere landslagstrener i Norge og sportssjef Matt Van Wezel som var sammen med oss under hele oppholdet. I Nederland fikk vi mulighet til å møte svært gode motstandere i treningskamper, skriver hun.

Det er i tillegg omentrent like dyrt som å reise til turneringene som arrangeres i Norge og Øksil ville brukt omentrent like lang tid på reisen.

– Og så er det kult å gjøre noe annerledes, som ungdommen ville formulere det, påpeker klubben.

Øksil i aksjon i Nederland. Foto: Hanne Steen

Også trenerne fikk trening

Matt ledet treninger og hadde regien, slik at også Øksils trenere fikk økt deres kunnskapsnivå betydelig.

– Ja, etter over 35 år som trener har også vi mere å lære og dette oppholdet var utrolig inspirerende for oss. Vi er imponert over Matts evne til å formidle og samtidig viser jentene en utrolig evne til å ta til seg nye perspektiver. Dette oppholdet har løftet oss flere hakk både kunnskapsmessig og sosialt, fastslås det fra Steen.

Øksil spilte fire treningskamper i Nederland mot lag som er blant de seks beste i deres øverste serie. Det er nok en smule brutalt å spille kamper mot så gode lag, men Øksil reiset ikke til Nederland for å vinne kamper.

– Våre motstandere var noen hakk bedre enn oss og vi måtte kjempe hardt hele tiden og ble utsatt for tøffere angrep, blokk og server enn nivået til noen av de lagene vi skal møte i Norge. Tempoet i spillet var av en ny dimensjon og vi fikk virkelig kjørt oss, fortsetter hun.

Vant ingen kamper

Øksil-jentene måtte hente fram hele spekteret av ferdigheter og disiplin, og de leverte.

– Nei, vi vant ingen kamper, men vi holdt følge og vi tok poeng. Når vi tok mer enn 20 poeng i flere sett og til slutt vant ett av dem var vi egentlig godt fornøyd. Her handler det ikke om resultat, men om prosess. Vi kjempet mot tøffe blokker og vi måtte finne løsninger, for å slå gjennom var ikke så veldig lurt, understreker Steen.

Jentene og trenerne fra Øksnes fikk god kontakt med de nederlandske trenerne som ønsket dem velkommen tilbake. Dette var også en fin start på deres sesongforberedelser og de lot seg imponere over engasjementet og spillernes kampvilje, og den smule galskap det er i å reise så langt for å trene volleyball.

– Vi har lagt bak oss noen fantastiske dager, nye perspektiver og økt forståelse for hva vi skal jobbe videre med. Takk til Matt for fantastisk guiding, takk til jentene for disiplinert innsats, selv når tanken var tom. Dette var gøy, vi skjønner at dette kan bli en spennende sesong og vi vet at vi har hatt en utrolig god start på våre forberedelser. Vi gleder oss, slås det ettertrykkelig fast fra Øksils damelag.