Ni idretter, og hundrevis av utøvere fra fire land møttes i Tromsø i helgen.

Tromsø var vertsby for Barents Winter Games 2014. Over 700 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland møttes for å konkurrere i skyting, badminton, futsal, landhockey, ishockey, bordtennis, rytmisk sportsgymnastikk, skiskyting og bryting.

Barentsidretten er et samarbeid mellom Norge, Sverige, Finland og Russland. Det gjelder for ungdommer mellom 15 og 25 år, og engasjerer tilsammen rundt 1000 ungdommer hvert år. Målet med Barentsidretten er at sportslig aktivitet skal involvere så mange unge som mulig over grensene. Det skal bidra til å bryte ned politiske, kulturelle og sosiale barrierer. Det formelle kalottsamarbeidet innen idretten startet allerede i 1950.

Melbuværingen Lasse Nyheim har i lang tid markert seg sterkt i sin idrett badminton, og det gjorde han da også denne gangen. Norge vant konkurransen i badminton, mye takket være nettopp Lasse.

Unggtutten vant alle sine tre kamper mot Finland. Han vant også allesine tre kamper mot Russland. Mot Sverige vant han to av tre kamper. Lagleder og pappa til Lasse, Kent Nyheim var veldig fornøyd med laget og spillet tilde norske badmintonspillerne.

- Utenfor banen var det også etfantastisk arrangement. Det var en flott åpningsseremoni på torgetfredag kveld, og flott felles bankett i storsalen på SAS Raddisson Blue i TromsøLørdag kveld. Foreløpig er det planlagt at slike felle store opplegg i Barenstregionen skalvære annet hvert år. Det er også et opplegg for sommer idretter (Barents summergames). Neste gang skal det være i Sverige, opplyser Kent Nyheim.