Kjell Myhra fra Grytting i Hadsel var blant de aller førstefra Vesterålen som meldte seg inn i Harstad fuglehundklubb, som senere ble til klubben Harstad og Vesterålen fuglehund.  Han harabsolutt bidratt til å bygge opp og innlemme Vesterålen i fuglehundmiljøet iHarstad, slik at de ble til en felles fuglehundklubb.

Leder, prøveleder og styremedlem

Vesterålingen har da ogsåhatt mange roller i klubben. Da kan vi nevne at har vært leder, prøveleder ogstyremedlem. Myhra er blitt satt så mye pris på i klubben, at han også er blittutnevnt til æresmedlem i Harstad og Vesterålen fuglehundklubb. Da er detkanskje ikke så overraskende når vi kan fortelle at han har et godt forhold tilNM vinter som hans klubb har vært arrangør for siden 1986. Det er han veldigstolt over.

–Jeg var klar over at vi hadde et terreng her i Vesterålen som var spesieltgodt egnet for konkurranser for fuglehund. Jeg har hatt god kontakt medhundemiljøet i Harstad siden midten av 1970-tallet. Det ble etter hvert mangefra Sør-Troms som oppdaget hvilket perfekt terreng vi hadde å by på her iVesterålen og kom for å trene hundene sine her. Jeg er veldig glad for at viklarte å få NM vinter hit til vår region, sier Myhra.

Vært med på "alt"

Selv har han deltatti alle NM vinter siden starten i 1986. Han har hatt flere hunder som har værtopphavet til flere hunder som har vunnet NM. I konkurranser har han selvoppnådd 2.plass i NM høst på Kongsvoll og NM vinter i Vesterålen. Vi kan medandre ord si at dette er en mann som vet hvordan man skal få frem fuglehunderav ypperste klasse.

- Jeg begynte å konkurrere med hunder allerede på midten av1970 tallet. Etter hvert fikk jeg kunnskap om hvordan man kunne avle opp godfuglehunder. Jeg kom over en amerikansk hunderase av typen Grouse Rigde Hawksom jeg fikk paret min tispe med. Det viste seg å være en god match som gameget gode fuglehunder.  Flere av devalpene som jeg ga fra meg har senere hevdet seg meget god i konnkuranser. Toav dem har vunnet NM vinter. Myhra skal selvfølgelig være til sted under helgensNM på Andøya. Men denne gangen skal han være med ut i terrenget og referere inntil sekretariatet hvordan prøvene går for å holde dem oppdatert. Uansett rolleså gleder han seg til å være tilstede under nok et NM vinter.