Harstad Tidende og Arctic Race of Norway har inngått et samarbeid som gjør HT til offisiell mediepartner under Arctic Race of Norway 8. til 11. august. Det betyr blant annet at Harstad Tidende skal gi ut det offisielle Arctic Race of Norway-magasinet i forkant av arrangementet.

VOL og lokalavisene i Vesterålen er også med på laget.

- De HT-eide bedriftene i Vesterålen  vil blant annet samarbeide med markedsavdelingen i Harstad Tidende om salget til magasinet. Dette blir et magasin med en sjelden stor distribusjon, og vil leses av "alle" før Arctic Race of Norway, sier mediehusleder Mona Kristine Rosvold i Mediehuset Hålogaland - som omfatter Harstad Tidende, VOL, Vesteraalens Avis, SortlandsAvisa og Andøyposten.

­- Dette blir et magasin av høy kvalitet som skal inneholde alt om Arctic Race of Norway, reportasjer, løypeprofiler, roadbook, presentasjon av lagene som stiller til start med mer, sier Kjell Rune Henriksen, sjefredaktør i Harstad Tidende, som også vil være redaktør for magasinet.

Det vil distribueres på glanset papir til 100 000 eksemplarer i store deler av Nord-Norge, inkludert Vesterålen. Og det vil selvsagt også handle om Vesterålen, som får to dager med sykkelritt andre helga i augsut.

Magasinet kommer ut i månedsskiftet juli/august.