Stokmarknes er klar for Arctic Race of Norway, skriver Jon Lauvland Pettersen og resten av komiteen for den store folkefesten andre helga i august.

- Målgangsbyen for den tredje etappen i rittet den 10. august byr på en variert og rikholdig fokefest som burde appellere til alle. Mens vi venter på at syklistene skal komme i mål på Stokmarknes, kan publikum kose seg med servering fra flere serveringstelt og underholdning fra scenen i den hyggelige og familievennlige parken utenfor Hadsel rådhus, skriver komiteen.

- Vi kan by på et svært variert underholdningstilbud denne formiddagen, skriver de og ramser opp:

Rapduoen Robin og Bugge, kjent for blant annet hiten 'Elak elak', troner øverst på plakaten sammen med Banana Airlines og Vidar Vang.

- Vidar fikk strålende kritikker for sitt siste album, Sidewalk Silhouettes. Han spiller både solo og med det lokale bandet Rumours som backingband, melder komiteen.

Duoen Boogieman Fleines og Elstad bør være kjent for de fleste, og står som det solide bluesalibiet denne formiddagen. Ove Schei stiller med Arnfinn Jakobsen og Trond Hartløff i ryggen, og lover et rocka show til vesterålingene denne formiddagen.

Dessuten ønsker vi å vise fram det unge og vitale rockemiljøet i Vesterålen, og vi er så heldige å ha fått både Jepp Sennep og Suffer Some til å slå seg løs på scenen denne formiddagen.

Nye talenter er også et stikkord for Småstjerner i sikte. Dette er Kai Kiils uhøytidelige måte å vise fram lokale, unge talenter på, og  vi håper på at talentfulle barn og ungdom i distriktet melder seg på.

- Storskjermen fra Døgnvillfestivalen er innhentet for anledningen, og vi sender TV2s direktesending fra løpet. Kommentatorene for denne sendinga, Johan Kaggestad og Christian Paasche, sitter i målområdet, og har lovet oss et besøk på scenen i løpet av dagen, skriver komiteen.

Rødbrygga og Go' smak skal serverer mat og drikke fra sine serveringstelt. Det blir hoppeslott og sklier for barna.

- Alt ligger til rette for en fortreffelig lørdag i 'Byen i byen' utenfor rådhuset, melder komiteen.