Boksestevnet, som hadde over 200 påmeldte deltakere fra hele Europa, ble en stor suksess for den lokale bokseklubben.

– Vi er ekstremt stolte av våre utøvere og deres innsats under Legacy Box Cup, sier Raimo Melbøe og Rune W. Monrad, trenere for Sigerfjord ILs boksegruppe, i ei pressemelding.

– To gull, en sølv og et bronse vitner om hardt arbeid, talent og dedikasjon i vår klubb, fortsetter de.

Det ble gullmedalje på Mykyta Shvarts fra Risøyhamn i sin aldersklasse. Foto: Sigerfjord IL

Fire av ni tok medalje

Totalt var det ni utøvere som representerte Sigerfjord IL, og i tillegg til de som vant medaljer var det flere som nådde kvart- og semifinaler i konkurransen.

– Det er enormt viktig for oss å se at hver enkelt utøver ikke bare bokset bra, men også fortsetter å utvikle seg. Denne suksessen er en kollektiv innsats, og vi ser allerede frem til neste utfordring, sier Monrad i pressemeldinga.

Nora Lien forsvarte sitt gull fra i fjor. Foto: Sigerfjord IL

Sammen med Melbøe er han stolt over at den fantastiske innsatsen gir Sigerfjord ILs boksegruppe lokal og nasjonal anerkjennelse, men også at Sortland blir satt på kartet som en by hvor man får fram gode boksere.

– Det er så morsomt å se hva vi har fått til med små midler, og nå håper vi å få med oss noen sponsorer for videre satsing på våre ungdommer, sier Monrad.

– Vesterålen har i lengre tid hatt kampsportutøvere å regne med i en rekke idretter. Nå også i boksing, konstaterer klubben.

Mathias Monsen-Abelseth (i blått) bokset seg til sølvmedalje. Foto: Sigerfjord IL
Det endte med bronsemedalje til Casper Monsen-Abelseth, her sammen med trener Raimo Melbøe. Foto: Sigerfjord IL