Det ble et svært jevnt første sett, der lagene fulgte hverandre tett. Det ble en veldig nervepirrende avslutning på settet, men Øksil tok med seg poenget, på stillingen 26-26 i første sett.

I andre sett var det Øksil som dominerte. Laget leverte en kamp av ypperlig kvalitet, de servet godt og spilte godt i forsvar. Settet endte 25-9 til øksnesværingene, og de sikret seg med det NM-gull.

Øksil gikk gjennom hele turneringen uten tap.

To gode lag

Sortland har prestert særdeles godt i volley-NM, og tar med seg en fin sølvmedalje hjem i bagasjen.

Sortland sa før kampen at de ønsket å levere en god kamp, og yte Øksil mot stand.

- Vi har en fast rutine før kamp. Vi spiser en god frokost, har et spillermøte, så drar vi opp i hallen for ei god oppvarming. Spillerne har sine ting de jobber med mentalt. Dette er situasjoner vi har vært i mange ganger, og vi har gode rutiner.

At det er akkurat naboen Øksil de møter, spiller ikke så stor rolle for Sortland i forberedelsene til kampen.

- Det er en motstander som må slåes uansett. Men det er litt morsomt at det finnes utrolig gode volleyballspillere i Vesterålen.

Vil ikke ha favorittstempelet

Ingen av lagene ville ha på seg at de var favoritter før kampen.

- Vi møter Sortland og selvfølgelig er det laget som har vunnet så mange finaler en soleklar favoritt. Noe annet blir bare dumt å hevde. Om vi vinner blir det bare bonus - vi gleder oss, skriver Øksil på sine nettsider før kampen.

Heller ikke Sortlands trener Oddgeir Walle vil ha på seg et favorittstempel.

- Øksil har tre aktuelle seniorspillere, de har gått gjennom turneringa uten tap. De har slått oss i to obligatoriske kamper i NNM som ble spilt i januar. I tillegg har de beholdt det samme laget gjennom mange år nå, sa han til VOL før kampen.