Med seier mot Skedsmo havner Sortland på tredjeplass i serien. Opp til tabelltopp Senja er det hele ni poeng.

Kampen går av stabelen på Romeriket lørdag ettermiddag, og spilles mot laget Skedsmo som holder til i området Oslo og Lillestrøm.

Kanonsesong

–  Om kampen er det ganske enkelt, med seier blir vi nummer tre i serien og har gjort en kanonsesong. Så det ligger til rette for oss, og er helt opp til oss selv hvordan dette går. Med tap og uavgjort kan vi ende som nummer seks. Det er ganske grei matematikk for å finne ut av. Det er i utgangspunktet bare seirer som er godt nok for tredjeplass, sier Sortland-trener Steve Edvardsen.

Han beretter om et heltent lag, på vei til stadion.

– Det er kanongodt humør og stemning i gruppa og i bussen, vi er på vei til stadion. Spillerne gleder seg og er fokusert og gira på å gjøre en god kamp. Dette blir artig, sier Edvardsen.

Det er en siste innsats Sortland skal gjøre på banen på ei stund.

– Og det er noe frigjørende med at det er siste kampen, for når vi er ferdige i dag har vi fritt en periode. Akkurat det frigjør litt energi. Dette blir en artig og spennende kamp, det er flott være her og ypperlige forhold for å spille fotball, med overskyet vær og syv graders temperatur er det kjempeforhold. Vi er klare for kamp og ønsker å prestere, så får vi se om vi evner det i løpet av 90 minutter, sier Edvardsen.

– Gutta har stått på hele veien

Laget er ikke komplett i det de tar fatt på kampen, noen av spillerne mangler.

– Vi mangler noen, fordi det skjedde litt det siste døgnet inn mot kamp. En av spillerne hadde dødsfall i familien, og to ble syke i løpet av den siste natta, så de har vi ikke med. Men de som er her er klare,  «fit for fight» og i kjempeform, så det bekymrer oss ikke, sier Edvardsen.

Han håper på tredjeplass i serien, men sier laget skal være tilfreds med årets sesong uansett utfallet av kampen.

– Jeg tror uansett hvor vi ender, så kan vi slå oss på brøstet og være fornøyd med prestasjonen vi har gjort i år. Gutta har stått på hele veien. Blir vi nummer seks i serien, så er det utrolig tett mellom laget, teoretisk sett er det bare målforskjell som avgjør plasseringen mellom tredje og sjetteplass i serien, sier han.

Om Sortland vinner, kan ingen ta fra dem tredjeplass i serien.

– Hvis vi taper så står lagene fra 3. til 6. plass på lik poengsum, spiller vi uavgjort blir vi ikke dårligere enn nummer fire i serien, da kan ikke femte og sjetteplass ta oss igjen. Det er veldig tett i serien. Og veldig spennende og helt opp til oss selv hvordan dette ender, sier Edvardsen.

– For vår del gjelder det bare å stå på og gi jernet de siste 90 minuttene i år. Spiller gutta opp mot nivå, skal dette bli en trivelig dag, sier Sortland-treneren.