Det har ifølge Henrik Vollen ikke vært A-lag i Nord-Sprint på over 20 år. Det ønsker han å gjøre noe med.

- Det er bare aldersbestemte lag i klubben nå. Når man blir smågutt bærer det rett til Sortland. Pappa spilte jo på A-laget og jeg husker at jeg alltid ønsket å spille for dem, men det var ikke et alternativ når jeg vokste opp, sier Henrik Vollen til SortlandsAvisa. Han og noen kompiser har tenkt et par år på å gå i bresjen for oppstart av et A-lag i klubben igjen og når har de kontaktet styret.

- Det skal avgjøres på et årsmøte så vidt jeg har forstått, men signalene om at vi kan få starte opp er positive. Vi har mellom 16-20 personer som er interessert i å være med og da har vi ennå ikke spurt alle som vi har på blokken. Kanskje det også er noen som kunne tenke seg å være med som vi ikke kjenner, men som leser dette. Alle er velkommen til å bli med, sier Vollen entusiastisk.

Habil keeper

Henrik er forøvrig regnet som en svært habil keeper, med erfaring som andrekeeper for Sortlands 3. divisjonslag for noen år tilbake. Kanskje blir han en av 5. divisjons beste målvakter hvis Nord-Sprint melder seg på igjen? Henrik selv toner ned sin egen rolle på banen.

- Mitt nivå er nok ikke det det en gang var, men jeg tar jo med meg erfaring fra 3. divisjonsspill. Det viktigste er at vi får mange nok interesserte til å melde på lag og at vi skal ha det artig, sier Vollen til SA.

Vil ha det artig

- Hva er målet om dere kommer så langt som til å melde på et lag i 5. divisjon neste år?

- Vi har ingen målsetting utenom å få meldt på et lag og ha det artig. Vi kommer nok til å prøve å trene 1-2 ganger i uken og kanskje en gang i helgene. Kampene i 5. divisjon spilles i ukedagene, så da frigjør man helg og for mange er nok det viktig. Dette blir på et nivå der man bidrar når man kan. I så måte er det nok lurt at troppen blir så pass stor som over 20 mann. Alle vil nok få spilt i løpet av en sesong. Det er jo ikke alle som kan være med hele tiden på grunn av arbeid og andre årsaker, sier Vollen. Han legger til at det foreløpig ikke er en trener på plass.

- Det er nok lettere å rekruttere en trener når vi kan si at vi har meldt på laget. Vi har en del lokale folk som vi ønsker å spørre om å ta på seg et treneransvar, men om noen kunne tenke seg å bli med så må de bare ta kontakt, sier Vollen.

Treningene vil når det er værforhold til det foregår på grusbanen på Holmstad ellers vil man finne andre baner ved behov.

- Blåbyhallen er dyr å leie, så det vil vi helst unngå. Men en og annen gang vil det sikkert kanskje være mulig å legge treningene dit. Vi jobber med hvor vi skal kunne trene nå på vinterstid, så får vi se hvordan det blir til våren.