Deadline Media gav alle kommunene i Vesterålen utfordringen "Lag tidenes fest av filmsnutt om din kommune" og send utfordringa videre til neste kommune. Kreativ leder Caroline Meier kontaktet alle kommunene to dager før Arctic Race of Norway skulle i gangsettes:

- Idèen om å lage en felles film kom på Fløtt Heim-konferansen hvor vi alle ble så inspirert til å spille hverandre god. Jeg tenkte at nå er tiden inne for å virkelig vise verden at vi er vesterålinger. Men jeg tok ikke telefonen til kommunene før to dager før ARN. Det føltes som galskap å be folk om å ta pause fra folkefest-planlegging for å bidra. Men samtidig så fikk vi det til.

Alle kommunene stilte opp med ordførere, fotballag og folkehav som alle tok seg tid til å by på seg selv, og vise at vi både er regionen med humor, vakker natur og evne til et felles må. For eksempel så Myre ut som rene 17.mai under innspillingen.

Meier er bare så imponert over entusiasmen i prosjektet:

-  Spesielt vil jeg si at innsatsen til Ivar Waage Johansen og Edvard Arntzen fra Beerfish Motion Pictures var helt makaløs. De filmet Sortland og Øksnes sitt bidrag, og klippet alt sammen. De sov faktisk ikke på to døgn. Man blir bare ydmyk av å samarbeide med så mange dedikerte mennesker.

Filmen ble blant annet vist på Pedalfesten på Sortland lørdag kveld, og du kan selvsagt se den her også.

Bidragsytere til filmene:

Bø: Kristina R. Johnsen og Morten Rønningen.

Øksnes: Deadline Media, Ivar Waage Johansen og Edvard Arntzen Karijord.

Hadsel - Kolbjørn Hoseth Larsen og Jon Lauvland Pettersen.

Lødingen: Øyvind Pedersen.

Andøya: Svein Spjelkavik og Roy Samuelsen.

Sortland: Deadline Media, Ivar Waage Johansen og Edvard Arntzen Karijord.