SLAPPE ANDVÆRINGER? - Nei, det håper jeg da ikke. Jeg håper og tror de finner på noe kult til Arctic Race of Norway, sier banksjef Eirik Nikolaisen.

- I Andøy kommune har man den største turistmagneten i regionen Vesterålen. Veldig mange turister drar rett til Andenes for å oppleve kvalsafari. Nå er Arctic Race of Norway rett rundt hjørnet, og da mener jeg det er viktig at man i Andøy utnytter denne ekstreme muligheten til å skape oppmerksomhet rundt sin kommune.

Ordene falt etter en pressekonferanse på Sortland tirsdag ettermiddag.

Eirik Nikolaisen er banksjef i Sparebanken Nord-Norge, som er en av hovedsponsorene til Arctic Race of Norway. Nikolaisen sa det ikke med rene ord, men han er forundret over at vanligvis svært kreative andværinger så langt ikke ser ut til å ha noen sprell klare for å sette heimplassen på kartet.

- De kommer sikkert opp med noe. Det bør de i alle fall, med tanke på at TV-sendingene går til hundrevis av land, oppfordrer Nikolaisen.

Sortland og Hadsel kommuner har samarbeidet tett om program og planlegging gjennom sommeren, men Nikolaisen understreker at han mener vesterålingene må samle seg rundt arrangementet, selv om ikke selve rittet er innom alle kommunene.

- I tillegg til hva man eventuelt finner på i Andøy, så regner jeg med at man i sykkelkommunen Lødingen også vil komme opp med noe riktig sprekt, tror Eirik Nikolaisen.

Arrangementskoordinator Tor Hov Jacobsen understreker overfor VOL at dørene på ingen måte er lukket for spreke forslag og initiativ fra ildsjeler, kommuner og bedrifter i regionen.

- Slik jeg ser det er en uke fortsatt god tid til å finne på noe morsomt. Jeg vil veldig gjerne høre fra folk som har noe å bidra med til neste helg, sier Jacobsen.

Tirsdag ble det kjent at øksnesværingene kommer med kvalsafariskuta "Leonora", fulgt av en båtkonvoi, og med både ordfører Jørn Martinussen og en tøff gjeng ØKSIL-jenter til stede for å markere seg under rittmarkeringene.

- Det er en utrolig bra innstilling, og det vil gi effekt, tror arrangørene av sykkelfestlighetene.