20-åringen har vært involvert i Tromsø IL sin sesongoppkjøring og blant annet spilt kamper mot Sandefjord, Lillestrøm og nå sist 19 minuter som innbytter mot Molde FK på Aker Stadion.

– Det har vært artig og lærerikt å spille og kjenne på nivået. Mot Molde gikk det bra. Jeg spilte venstre back, så det var litt nytt, men jeg følte jeg klarte meg bra og fikk utnyttet styrkene mine, sier Aas. Han har til nå spilt mest ving og beskriver seg som en rask spiller som liker å utfordre.

Startet på benken i toppoppgjør Peter Aas kommer stadig nærmere startoppstillingen til Tromsø og fikk spille noen minutter i tirsdagens treningskamp mot Molde FK. Ingen backupplan

Om det ikke blir kontrakt med TIL har Aas ikke noen backupplan.

– Jeg har hatt full fokus på TIL og det å forsøke å spille meg til en kontrakt her. Det er det som er drømmen og fokuset. Om det ikke skjer så får jeg se på det når den tid kommer. Nå har jeg all fokus på TIL, sier unggutten.

Han sier imidlertid at om så skjer at han ikke får kontrakt med TIL, må han ut å finne seg en ny klubb.

– Som sagt så er ikke det et fokus, men om det skjer må jeg ut å lete etter klubb.

Flovik:  – En veldig god spiller

TIL-trener og andværing Bård Flovik forteller at Peter har gjort et godt inntrykk i sin TIL-karriere.

– Peter har jo vært her via utviklingsavdelingen vår. I fjor var han mye skadet. Han hadde noen lyskeproblemer, noe som unge spillere kan få når de øker treningsmengden. I 2017 mente vi at han har bevist nok til å få en sjanse til å vise seg frem og vise frem sitt potensial på A-laget ut mars, sier Flovik.

Dermed har altså Aas en måned på seg å vise hva han kan. Flovik er full av lovord om 20-åringen fra Melbu.

– Han har spilt flere kamper, både fra start og kamper hvor han har kommet inn. Han har gjort det bra. Han er en spiller som er sterk på ferdigheter og har fin fart og gode holdninger. Mer vil jeg ikke si, for vi vil konkludere i slutten av mars. Men jeg kan si mye fint om han. Han har hatt en veldig fin start og er en veldig god spiller.

Prøver ut posisjoner

– Han har spilt både ving og back i oppkjøringen. Hvor tror du han har mest potensial?

– Har er primært en kantspiller med god steg som kan score mål og skape sjanser, men han kan også bekle venstre og høyre back. Det at han er anvendelig er en fordel for han i den alderen han er nå. Det er vanskelig å konkludere hvor han har størst potensial, så vi skal fortsette å prøve han i forskjellige posisjoner, sier Flovik.

– Opp på tabellen

Andværingen Flovik er på sitt eget lags vegne offensiv foran sesongen.

– Vi har hatt noen sesonger nå hvor vi har hatt lavkonjunktur og gått over til en mere sunn måte å drive klubben på. I fjor satset vi tungt på unge spillere og kom oss gjennom sesongen, kanskje ikke med telemarknedslag, men med stående og klarte oss i Tippeligaen, sier han og fortsetter.

I 2017 har han tro på at de unge guttene tar nye steg.

– De har hatt en sesong på seg og vi tror de blir enda bedre i år og at vi skal kjempe oss opp mot midten av tabellen. Målet er også å gjøre det bedre hjemme på Alfheim denne sesongen, seir Flovik som til slutt sender en liten hilsen til Andøy.

– Jeg er glad i Andenes og er veldig stolt av opphavet der, sier han og opplyser at han håper folk der hjemme heier på TIL i 2017.