Arild og Laila Inga gleder seg til helgen. Foto: Privat

Laila Inga og hennes Inga Sámi Siida har vokst til å bli en av regionens viktigste turistattraksjoner. Dagbladet anbefalte nylig full pensjon på Inga Sámi Siida, samt bli med og merke reinkalvene som gjest hos Laila og Arild Inga i Kvalsauken på Sortland som ett av fem gode tips til norgesferien.

Ett av fem

- Ja, det er sant. Jeg legger ikke skjul på at det er hyggelig å bli lagt merke til, sier Laila Inga til VOL.

- Vi har hatt en formidabel vintersesong. Jeg hadde tre fridager, og da inkluderer jeg selvsagt travle helger i løpet av de to viktigste vintermånedene. Først og fremst var det de som kom i grupper som gjorde det artig og travelt for oss. Mange kom for å oppleve nordlyset, og for blant annet også se hvorfor vinteren er en viktig tid for oss samer. Sommeren er en roligere tid for oss. Vi ser at det er noe færre tilfeldige enkeltbesøk, men det oppveies av at det er flere gruppereisende som kommer innom oss nå. Vi har markedsført oss mot disse gruppene, og det gir resultater. Det er interessant å se at effekten i en del tilfeller først kommer etter to og tre år, konstaterer hun.

Travel vinter - roligere sommer

Lørdag og søndag er det alle muligheter for de oppfinnsomme til å markedsføre både reiselivsbedrifter og andre næringer når Arctic Race-sirkuset viser TV-sending fra Lofoten og Vesterålen til godt over hundre land. Det vil Laila Inga og Inga Sámi Siida selvsagt utnytte.

- Jeg og mannen min Arild skal slå opp lavo på Strand, og stiller selvsagt med samedrakt, rein og flagg. Vi ønsker å vise oss frem for både TV-seere og tilskuere til rittet, sier Inga.

- Hvorfor det da?

- Vi ønsker å bidra til å fremme ikke bare vår egen bedrift, men også regionen Vesterålen. Dessuten har vi jo interesse av å vise den samiske kulturen, som del av det som skjer i Vesterålen. Alt av tilbud til turistene bør løftes frem på lørdag og søndag, oppfordrer Laila Inga.