Foto: Odd-Leif Andreassen

Nikias Arndt fra Team Argos-Shimano vant spurten på Stokmarknes med bare en halv hjullengde på Kenny Van Hummel og Barry Markus fra Vacansoleil.

- Det var flaks at jeg vant. Det var så jevnt da vi kom over mål at vi alle tre måtte snu oss rundt og spørre hverandre som vant, sier Arndt.

En god stund etter rytterne var kommet i mål møttes Arndt og toer Van Hummel i målområdet. Da hadde tydeligvis ikke Van Hummel ennå fått med seg hvem som vant, men han var raskt ute med å gratulere vinneren.

Van Hummel overtok dermed ledertrøya fra Thor Hushovd, som kom i mål som nummer fem.

Vinner Arndt synes den tredje etappen var veldig flott.- Det er veldig fint å være her. Det var imidlertid litt kaldt første dagen, men med sånt vær det var i dag så er det veldig bra, smiler vinneren, som syntes det var en spesiell etappe fordi syklistene måtte gjennom hele åtte tunneler, der den lengste Sørdalstunnelen er hele 6400 meter lang.

- Det er jo ikke normalt å sykle gjennom så mange tunneler. Det er også ganske vanskelig og farlig da det er relativt mørkt i tunnelene. Jeg blir å huske disse tunnelene de neste årene, smiler Arndt.

Men kanskje mest spesielt var det å sykle gjennom Sløverfjordtunnelen som går under havnivå. Når syklistene kom ut av denne tunnelen var det kamp om klatrepoengene der linja lå bare fem meter over havnivå.- Du kan virkelig føle at du er under havnivå. Nedover mot bunnen har vi opp mot 85 kilometer i timen, men så blir det veldig tungt oppover. At klatrepoengene er bare fem meter over havnivå er spesielt, men likevel hardt.

I morgen skal syklistene sykle etappen Sortland – Harstad. - Vi får seg hvordan den etappen går. Kanskje en annen av våre sprintere kan prøve seg i Harstad. Lagkamerat Ramon Sinkeldam veltet stygt i går. Kanskje vi skulle gitt han en sjanse. Vi kommer uansett til å kjempe for seieren, også i Harstad, fastslår Arndt.