I kjølvannet av at flere forsterkninger har kommer til klubben de siste par månedene, har det gått opp for klubbledelsen i Sortland at laget har et mannskap sterkt nok til å kjempe om opprykk.

– Da må vi forberede oss på den eventualiteten, sier klubbens leder Tommy Dalheim.

Trener Arne Olav Berg anslår at herrelaget er sterkt nok til å havne i teten av 3.-divisjonsavdelinga i årets sesong. Det vil si at om laget treffer formen og presterer jevnt bra, vil det knive om en plass i 2.-divisjon allerede i 2016.

Ambisjoner

Med et mulig opprykk, må Sortland IL stå rustet til å takle de økonomiske og organisatoriske utfordringene ved å spille i 2.-divisjon. Det er ikke bare nivået på spillerne som må være godt nok.

– Arbeidet med forberedelsene er helt avgjørende for at vi skal kunne kombinere en sunn klubbøkonomi og et godt breddetilbud med et satsende a-lag på herresiden, sier Dalheim, og utdyper.

– Det skal ikke herske noen tvil om at klubben har ambisjoner om å klare et opprykk innen 2019. I den forbindelse vil jeg igjen understreke at en satsing ikke skal gå ut over breddetilbudet.

Trenger minst 3 mill.

Fotballedere har tidligere måtte spise i seg liknende ordn når sesongene i ”øvre divisjoner” er over og nedrykket er et faktum.

En undersøkelse Harstad Tidende har gjort i forbindelse med nedrykk fra 2.-divisjon, viser at nordnorske klubber som rykker opp bør ha et budsjett på over tre millioner kroner, hvis ikke bærer det rett ned igjen.

Sortland IL hadde med breddefotballen et budsjett på tre millioner kroner i 2014. Det er dette budsjettet som etter alle solemerker må økes betraktelig dersom laget skal sende en a-stall rundt om for å spille i 2.-divisjon.