Lederen er full av lovord om NM vinter, som kommende helgskal arrangeres i Vesterålen i regi av Harstad og Vesterålen fuglehundklubb.Hun vet at det kommer et rekordantall deltakere fra sør og nord for å prøve utsine hunder og deres  ferdigheter somjakthund.

– Når noen velger å bruke mye tid og penger på å kjøre flere hundremil for å delta i NM vinter i Vesterålen, sier det noe om interessen for dettemesterskapet. Ja noen kan risikere å bli slått ut etter bare fem minutter, mende velger likevel å komme igjen år etter år. Da har arrangøren klart å vekkenoe hos de mange fuglehundinteresserte, sier Ottesen.

Selv har hun aldri vært til stede under mesterskapet, menhun har møtt mange som har deltatt flere ganger og har fått høre alle depositive tilbakemeldingene som har kommet fra mange som har deltatt på NMvinter i Vesterålen.

Hun mener det er to store høystatuser konkurranser som vihar i Norge. Det ene er NM høst på Kongsvoll og det andre er NM vinter påAndøya.

– Det som gjør mesterskapet  påAndøya så spektakulært er hele settingen med flott og varierte terreng, desosiale rammene som er satt og ikke minst hvordan arrangøren Harstad ogVesterålen fuglehundklubb har klart å gjennomføre et vellykket mesterskapet åretter år. Det står det stor respekt av, sier Ottesen. Hun tror at også i år vilmesterskapet bli gjennom ført på en flott måte som gjør at de flere hundredeltakere som kommer på besøk, vil trives under NM vinter 2013.