20-åringen fra Bleik holdt lengst på yo-yo-testen som TIL kjørte tirsdag formiddag.

– Det Lasse leverte er på et ekstremt høyt nivå. Vi har hatt slike tester siden 2005 og dette er det klart beste resultatet vi har hatt, noensinne, sier fysisk trener i TIL, Truls Hallen til iTromsø.

Fotballspesifikk

På yo-yo-testen er det fotballspesifikk løping som blir målt.

– De siste seks-syv minuttene løper spillerne med melkesyre i rød sone da de er godt over 90 prosent av makspulsen. Nå har jeg ingen forutsetninger for å si noe om de andre lagene i eliteserien, men jeg tror det er få, om noen i eliteserien som er bedre enn Lasse på akkurat denne type løping, sier Hallen.

Lasse Nilsen er også godt fornøyd med resultatet.

– Jeg synes jeg gjør en god test. Jeg visste ikke at det var klubbrekord, men jeg slo ny personlig rekord, så det er også deilig, sier Nilsen.

Men 20-åringen tar ikke av på grunn av en god løpstest.

– Det viser at jeg har en god løpskapasitet og god kondisjon, men jeg skal først og fremst spille fotball, jeg driver ikke på med løping, sier Nilsen.

Må bruke det i kamp

Hallen kan fortelle at det ellers var fremgang hos samtlige spillere siden sist test 9. februar.

– Fysisk sett er vi veldig godt forberedt til sesongen som venter. Dette er en test på fotballspesifikk anaerob løpskapasitet og de minuttene de løper over der, er betydningsfulle i fotballprestasjoner. Det blir spennende å se de neste treningskampene om vi finner en måte å spille fotball på der vi kan ta ut det potensialet vi har. Vi leverer på et veldig høyt nivå, sier Hallen.