VOL møtte Nina og ektemann Rolf Lorentzen i hennes barndomshjem på Bønes, noen kilometer sør for Sortland. Nina og Rolf holder til daglig til i Svolvær, og det er naturlig nok deres utgangspunkt for årets idretts- og folkefest i nord. Sjekk traseen her:

- Veldig artig

- Vi har begynt å sykle begge to, og det er veldig gøy. Et arrangement i den størrelse som Arctic Race of Norway er vil bety veldig mye. Det er åpenbart viktig for turistnæringen og for alle som vil gjøre landsdelen kjent. Men det er liten tvil om at det også vil merkes på rekrutteringen til idretten, mener de to.

- Etter at syklistene har forlatt Svolvær, så begir vi oss til Bønes. Der åpner vi for en skikkelig happening her nede ved hovedvegen. I dag har vi sørget for å få leid oss lift, og den skal vi bruke kreativt for å vise oss frem, sier Rolf.

- Vi har dessuten rikelig med plass på marka nede ved vegen, så det er bare å komme for alle som vil. Det er sågar bare å slå opp telt, så kan det jo bli en skikkelig festcamp her. Klatreklubben har allerede meldt seg, og vil arrangere bruskasseklatring. Vi gleder oss vilt, sier Nina.

Maler Hushovd blå

Som seg hør og bør på bygda er det både barn og lam som tusler rundt beina på de voksne. Et av lammene er så lekent og folkekjær at det i løpet av de siste dagene har fått navn.

- Ja, han heter Hushovd. Thor Hushovd. Siden vi holder til i blåbykommunen, skal vi sørge for at han males blå til neste helg, ler herr og fru Abelsen Lorentzen.