Hele området foran rådhuset på Stokmarknes vil være arene for det prosjektgruppa håper kommer til å bli en folkefest uten like.

Området ved siden av rådhuset mot sentrum hvor det nå er parkeringsplasser vil bli et område hvor man kan få i seg noe å drikke eller en matbit.

- Rødbrygga og Go Smak skal ha dette området. Rødbrygga skal ha øvre del mens Go Smak skal ha nedre del av området, forteller Daniel Sowe i prosjektgruppa.

Han forteller videre at det vil bli satt opp boder i Rådhusgata, fra krysset der veien møter Skarveien og inn mot rådhuset.

- På området der Byggteam holder på nå vil det bli satt opp frivilligtelt, opplyser han.

Noe for barna

Det er ikke mye av området foran rådhuset som får stå stille når det skal arrangeres folkefest på Stokmarknes.

- Til venstre for Kongeparken vil det bli satt opp en «Funpark». Det vil si at vi skal sette opp seks stasjoner som inneholder hoppeslott og lignende. Noe slik som de hadde på Sommer-Melbu, bare med flere stasjoner, forteller Sowe.

Høyresiden av parken vil bli forbeholdt et camp-område, hvor folk kan komme med piknikkurven og slappe av i gresset.

Det er nok av gress som folk kan benytte, og man kan bare ta med seg familien og tilbringe hele dagen her nede, oppfordrer Sowe.

Stort show

Mellom de to store trærne som vender mot Idrettsveien vil det bli satt opp en stor scene med backstageområde for artistene.

- Det kommer til å bli en elektrisk stemning i området, for ikke å snakke om de gode artistene som skal underholde, sier Jens Richard Jensen i prosjektgruppa.

15 minutter før sykkelkonkurransen for barna starter kommer ordfører Kjell-Børge Freiberg på scenen for å holde en åpningstale.

- Kommunen har gjort en kjempejobb med å forskjønne hele sentrum, og Rotaryklubben har gjort en flott jobb med Kongeparken, sier Jensen.

I forbindelse med scenen vil det også bli satt opp en stor tv-skjerm som vender mot sentrum. Dette for at de som oppholder seg i festområdet skal få mulighet til å følge med på det som skjer rundt, med stemningsrapporter, minirace og lignende.

- Vi har satt opp et folkelig og kontinentalt tilbud, som vi håper faller i smak. Vi ønsker å presentere de regionale artistene og det de har å by på, med folkelige og evigunge Banana Airlines på den ene siden og Robin & Bugge for de yngre på den andre, forteller Jon Lauvland Pettersen.

Festival

I god festival og folkefeststil vil det bli satt opp toaletter i enden av området til Rødbrygga og Go Smak.

Selve rådhuset vil fungere som et pressesenter for de 70 pressefolkene som kommer hit fra hele verden.

- Vi har samarbeidet med Trollfjord Kraft og fått fordoblet både strømtilgangen og internettkapasiteten inn til rådhuset. Hovedkvarteret til arrangørene av Arctic Race vil også være her. Vi flyttet alt til området utenfor Rådhuset på grunn av at vi ville at journalistene skulle få en følelse av folkefesten, forteller Jensen.

Les programmet på hjemmesiden til Hadsel kommune: