- Jeg gleder meg veldig til å komme nordover for åkommentere Arctic race of Norway, sier Johan Kaggestad. Den kjenteidrettstreneren har trent både Grete Waits, Ingrid Kristiansen, ogskøytelandslaget. Han er også far til tidligere proffsyklist Mads Kaggestad. Nåer han nok aller mest kjent som kunnskapsrik og engasjert kommentator for TV2på Tour de France.

- Er du allerede i gang med forberedelsene til Arctic raceof Norway?- Nei, nå er det foreløpig Tour de France som gjelder. Men det er ingen grunn tilå legge skjul på at jeg gleder meg voldsomt til å komme nordover for åkommentere Arctic race of Norway.

- Kanskje det er fare for at vi tar vel mye av her oppe iforhold til dette rittet?

- Nei, dette blir svært. Jeg skal oppover og kommentere rittet i nord. Når det gjelderTour de France, så vet vi jo at mye av underholdningen handler om de områdenesom besøkes, så det er viktig for meg å undersøke både løypetraseen, og destedene vi besøker. Nå skal vi ikke følge hele etappene, slik vi gjør i Frankrike,men den siste delen. Når det gjelder kvaliteten på rytterne som kommernordover, så er det liten grunn til bekymring. Det er klart at en del av de somer mest kjørt etter Tour de France nok må ha hvile. På den annen side er det enrekke svært gode ryttere som er i oppkjøring i forhold til eksempelvis Spaniarundt, så det vil garantert være høy kvalitet på rittet. Så er det også slik atlagene gjerne har en stall på 25-30 mann. Under Glava tour så vi at ryttere somikke er kjente i Norge likevel var mer enn gode nok til å sette de norskerytterne til veggs, sier Kaggestad.

-Når det gjelder fremtiden for Arctic race, så er det en vei å gå før deteventuelt kan måles mot de største rittene, men allerede nå vil jeg si det kanligge på nivå med eksempelvis Danmark rundt, konkluderer Johan Kaggestad.