Arctic Raceof Norway er et internasjonalt etapperitt på sykkel, som vil bli et årligarrangement langs norskekysten fra og med 2013. Etapperittet arrangeres ipartnerskap med franske Amaury Sports Organisation (ASO) – verdens størstearrangør av idrettsarrangementer, og blant annet arrangør av Tour de France.Samarbeidet med ASO gjør at rittet allerede i år vil bli vist på TV i over 100land.

Stokmarknes og Sortland kommuner har i samarbeid med entusiaster både innenfor og utenfor idrett og næringsliv gjennom sommeren planlagt hvordan man best mulig skal kunne skape liv i og utenfor sentrum i forbindelse med løpet.

Det er imidlertid all mulig grunn for folk i grisgrendte strøk å finne på sprell når toget med syklister, følgebiler, media langs vei og i lufta passerer.

- For atArctic Race of Norway skal bli en suksess, må rittet også være en folkefest. Istart- og målbyene vil det derfor være en rekke arrangementer og aktivitetersom skaper god stemning, sier Knut Eirik Dybdal, daglig leder for rittet.

- Vinordlendinger har god tradisjon i å støtte opp om store arrangementer. Vi håperderfor at du vil være med på festen, enten ved å ta turen inn til Svolvær,Stokmarknes eller Sortland for å være med på alt som skjer der, eller ved å stålangs løypa med flagg og andre typer markeringer og heie syklistene fram. Jomer kreative påfunn, jo bedre. Her gjelder det å bruke dagen sammen med vennerog kjente langs veien, med mat og drikke mens dere koser dere og venter påsykkelsirkuset – et sirkus bestående av 120 syklister, flere helikopter, 5-7politibiler, 10 politimotorsykler, 30 andre motorsykler og bortimot 100følgebiler og pressefolk, sier Dybdal.

Her er den omtrentlige planen for når syklistene passerer hvor:

Startsted: Lofotgata i Svolvær sentrum. Følgebili 6,3 kmlangs E 10 før rytterne slippes.

Starttidspunkt: Kl. 12.30 fra Lofotgata. Ca. kl.12.40 fra slippunkt.

Målsted: Søndre gate i Stokmarknes sentrum

Sannsynlige tidspunkt for passering (faktiskpasseringstidspunkt vil naturlig nok avhenge av farta i feltet):

Eidet: 13.05

Straumsnes: 13.17

Hadselsand: 13.33

Fiskebøl: 13.57

Sløverfjordtunnelen: 14.04

Raftsundbrua: 14.24

Våtvoll: 15.13

Strand: 15.45

Sortland:15.49

Klatrepunkt 2: 16.24

Sortland: 16.33

Grytting: 16.51

Stokmarknes: 17.09