– Fallet på tabellen starta borte mot FK Lofoten i vår etter en mareritt omgang. På hjemmebane var guttan endelig tilbake for fullt, skriver SIL på sin Facebook-side etter lørdagens kamp.

Hans Henrik Lange scoret ikke mindre enn hattrick i første omgang, og Anders Jørgensen og Nicklas Rødsand økte ledelsen til 5–0.

– Med 5-0 til pause og hattrick av nyervervelsen Hans Henrik Lange, som nå står med fire mål på sine to første kamper, lå det meste til rette for lørdagsstemning i Blåbyhallen, skriver klubben.

I andre omgang scoret FK Lofoten sitt første mål for kampen, men det hjalp ikke så mye ettersom Jonas Manuel Kristiansen Aloyseous scoret hjemmelagets og kampens siste mål. Den endte 6–1 til Sortland.

Etter lørdagens kamp ligger Sortland på 6. plass på tabellen med 18 poeng. FK Lofoten ligger på plassen over med 26 poeng, mens Landsås troner med 31 poeng.

I neste kamp blir det lokaloppgjør mot Melbo på Havfisk stadion. Det skjer 10. september. Melbo ligger per nå på 3. plass på tabellen med 27 poeng, like etter Medkila som har 28.