Det sier Øksil-nestor Hanne Steen i forkant av helgas Norgesmesterskap for lag under 17 år, som går av stabelen i Tromsø. Første kamp går allerede tidlig fredag ettermiddag.

– Øksil deltar med et spennende 17-årslag som har forberedt seg godt til mesterskapet. Vi stiller med et solid lag og dersom alle spillerne får en god helg kan dette bli et morsomt mesterskap, innleder Steen.

Hun påpeker at det alltid er mange gode lag i et NM og klubben vet at også denne gang blir det vanskelig å nå de høyeste plasseringer.

Mye rutine

Øksil stiller med et lag med mye rutine. Tre av spillerne har erfaring fra 1. divisjon og landslag, og det kan komme godt med i mesterskapet, påpeker hun:

– Vi har allikevel så mye mesterskapsrutine at vi vet at hver kamp skal spilles før medaljene deles ut. Uansett mener vi at vi har et mannskap som kan kjempe i øvre halvdel av resultatlista.

Øksil har i innledende runde kommet i pulje med Askim og Rossvoll. Askim er første motstander og er ranket som nr. 23 i mesterskapet og bør være en overkommelig motstander for Øksil-jentene, mener Steen.

Må ta fram ferdighetene for å vinne

– Neste kamp fredag går mot Rossvoll, som er ranket som nr. syv og har lange tradisjoner med god volleyball. I denne kampen må nok våre jenter ta fram de skarpeste ferdigheter for å vinne.

Skulle jentene tape en eller to av kampene fredag, blir neste kamp fredag kveld i 16-delsfinale. Vinner jentene begge, går de direkte til 8-delsfinale.

– Vi ønsker jentene lykke til - dette blir spennende, fastslår en optimistisk Hanne Steen i forkant av mesterskapet.