Det var knyttet stor spenning til onsdagens kamp mellom nyopprykkede Melbo IL og FK Lofoten.

Melbo hadde flere spillere ute med skade, blant annet fjorårets store spiller Adrian Pedersen, samt Øyvind Risjord og kaptein Johnny Stikholmen.

Første omgang:

8 min: Etter litt tekniske problemer er vi endelig oppe og går. Melbo har hatt to store sjanser allerede. Første etter en gjennomløpning av spillende trener Thomas Rønning, der han blir felt og for utsendtes øyne så ut som ett klart straffespark.

Sjanse to kom etter en del rot inne i feltet, der ballen faller ned i føttene på nevnte Rønning. På tilnærmet blank goal skyter Rønning rett i armene på keeper.

Lofoten på sin side har hatt noen halvsjanser på corner. Med andre ord en spennende åpning i Blåbyhallen

12 min: Ny sjanse til Melbo, setter presset godt inne på Lofotens banehalvdel og får kriget seg til en ball på 20 meter. Bendik Rasmussen kommer til en god skuddmulighet men ballen glir av foten.

15 min: Det førende laget det første kvarteret har vært Melbo IL. Lofoten slår mye langt å prøver å flytte opp laget i banen uten så langt å ha skapt noe annet enn dødballer.

21 min: Mye kriging ute på banen. Begynt å se litt tendenser til spill fra Lofoten, der de har kommet til noen halvfarligheter på langskudd. Begge lag stiller forresten i en 4-2-3-1 formasjon.

25 min: Lofoten har tatt over mer av spillet med en tidvis frisk Christian Holst på høyrekant.

28 min: Fantastisk flott spill av Melbo. Spiller Lofoten lav med å trille ballen rundt bak. Høyreback Johannes Magnussen går på et langt løp, der en crosspasning på 60 meter fra nysigneringen Richard Tjelta spiller han helt gjennom alene med keeper. En god keeper blokkerer innleggsforsøket til Johannes. Ballen blir klarert ut skrått til omtrent 50 meter av keeper, der Ruben Tollefsen forsøker en avslutning som er på tur rett i krysset. Midtstopperen på Lofoten gjør en utrolig redning på strek.

30 min: Sjansene kommer på løpende bånd for Melbo nå. To store muligheter som bare akkurat Lofoten klarer å få unna. Johannes har vært toneangivende de siste 10 minuttene.

35 min: Melbo fortsatt klart best. Skaffer seg ett frispark i god posisjon. Forsøket blir klarert, men det lukter fugl av Melbo.

37 min: Tydelig at Lofoten-treneren ikke er fornøyd med tingenes tilstand, har sendt tre mann i oppvarming.

38 min: Lofoten frispark i farlig posisjon tredve meter rett fremfor mål. Ballen blir lagt inn midt foran der en lofotenspiller står helt alene, gjør kunststykket å sentre ballen til en medspiller i offsideposisjon. Der skulle det stått 0-1, istedet blir det blåst offside.

44 min: STRAFFE!

44 min: 1-0 Melbo IL. Richard Tjelta. Lang ball fra Steffen Nilsen blir feilbedømt katastrofalt av høyrebacken til Lofoten. Rønning bruker farta å springer fra alt og alle. inne i feltet blir han dyttet. Dommeren venter lenge før han blåser men blåser korrekt. Tjelta setter straffen sikkert midt i mål til stor jubel. Fortjent ledelse.

45 min: PAUSE. Fortjent ledelse til Melbo etter flere gode muligheter utover i omgangen. Det skulle nok ligget både ett og to mål bak en god Lofotenkeeper. Melbo fikk ikke sin fortjente scoring før nesten hele omgangen hadde gått.

Andre omgang:

48 min: En rotete åpning av andre omgang fra begge lag.

49 min: Halvfarlig sjanse til Lofoten. triller utenfor dødlinjen.

51 min: Lofoten har åpnet andre omgang best. men fortsatt ikke skapt noe skikkelig farligheter. Corner Lofoten.

53 min: Fortsatt har ikke andre omgang satt seg. Mye klareringer og lite spill.

58 min: Småfarlig dytt i ryggen fra Johannes Magnussen da han klarerer ballen ut til corner. Kan fort blåses straffe på slike situasjoner. Corneren til Lofoten ender i frispark til Melbo etter holding og dytting. Ellers har kampen stabilisert seg etter en noe oppjaget start av andre omgang.

61 min: Stor sjanse til Lofoten etter flott spill på høyresiden. Jobber seg helt ned til dødlinjen å slår ut til en umarkert spiller som avslutter utenfor. Lofotens hittil største sjanse.

63 min: Gjennomløpning fra Melbo. Innlegget blir blokkert. De store svakhetene til Lofoten er nok backposisjonene som stadig blir utfordret og taper de viktige duellene.

66 min: Bytte på Melbo: ut går en god Einar Hansson, inn kommer Geir Bjørsvik.

69 min: Samme utvikling i andre omgang som i første. Melbo tar mer og mer over. Kommet til to gode muligheter. Første etter en fortsatt strålende Johannes Magnussen holder lekestue på høyresiden. Den andre sjansen kommer etter ett nytt innlegg fra motsatt side.

70 min: MÅL!

70 min: Så skjer det som ikke skal skje. Lofoten får frispark nede ved dødlinjen. Ballen blir lagt inn i feltet. Og triller igjennom til ikke bare en men to umarkerte på bakerste stolpe. Lofoten får en enkel jobb med å sette ballen i mål. 1-1 står det i hallen.

74 min : Kriging kriging kriging. De siste minuttene har stått i Spartas tegn. Lite fint spill og mye klareringer fra begge lag.

80 min: Nesten mulighet fra Lofoten som går rett over i en god sjanse for Melbo. Ruben Tolllefsen får avsluttet etter ett innlegg. Keeper holder ballen.

82 min: Melbo med en god overgang. Rønning blir felt, både Melbospillerne og publikum roper på straffe. Dommeren velger å holde fløyten i ro.

83 min: Flere spillere på begge lag har krampetendenser.

84 min: Rar situasjon i hallen. Dommeren blåser av å gir rødt kort til Steffen Nilsen. Ingen i hallen forstår noe som helst, Dommeren trekker kortet tilbake etter at tilogmed Lofoten spillerne protesterer.

84 min: Like før har Lofoten en heading på oversiden av tverrliggeren etter en corner. Det er stor spenning i hallen.

87 min: Bytte Melbo. En god Johannes Magnussen må bytte etter krampetendenser de siste 20 minuttene av andre omgang.Inn kommer Haider Al-Kharasany

89 min: En ellers god dommer har mistet taket på kampen de siste minuttene.

90 min: Overtid

93 min: Da var andre omgang over. Og på tavlen står det 1-1. Og vi gjør klart for ekstra omganger.

Slik utsendte klarer å se det har Lofoten tatt mer og mer over og har ett lite overtak når vi går inn i ekstra omgangene. Men ingenting er avgjort, og slik det blir sagt over hele landet. Cup er Cup.

Første ekstra omgang:

92 min: Frispark til Lofoten i farlig posisjon. Blir klarert ut av ett panisk forsvar.

93 min: Enorm mulighet for Melbo. Stian Fredriksen løper seg igjennom alt og alle. Avslutter 1 meter utenfor.

94 min: Melbo har startet best. Noe Julian på Lofoten får høre fra en engasjert trener.

96 min: Ny god sjanse for Melbo. Ruben kommer en mot en, men avslutter utenfor.

97 min: Fantastiske muligheter for Melbo. Men ballen vil ikke inn. Nå lukter det melbojubel i hallen. Corner til Melbo.

100 min: Nå må ballen snart sitte i mål for Melbo. Ny enorm sjanse. Backene til Lofoten har virkelig fått kjørt seg i dag.

102 min: RØDT kort!

102 min: Lofoten med en stor mulighet da ballen går i ett flipperspill inne i boksen. Martin Brun får akkurat lurt ballen ut fra streken. Lofotenspiller plukker ballen opp og mister den til Haider. Haider klarerer ut og lofotenspilleren sparker Haider rett ned bakfra. Klart rødt kort. Uforståelig av spilleren.

105 min: Pause. Katastrofe rødt kort av Lofoten. Store sjanser til Melbo. Men cup er cup. Melbo burde satt både 2 og 3 av sjansene sine i første ekstra omgang. Vi gjør klart for andre ekstra omgang.

108 min: Stolpe skudd fra Melbo. Stian Fredriksen kriger seg fri setter ballen i stolpen fra 14 meter.

109 min: Bytte Melbo: Bendik Rasmussen går ut, inn kommer Jesus Barutwanayo.

112 min: Skal dette virkelig ende i straffespark. Begge lag virker fullstendig sluttkjørt.

118 min: Sjanse til Lofoten som ender i en god redning av Brun. Stygg ettersleng av Lofoten. luktet nytt rødt men dommeren lar det gå.

120 min: Overtid i hallen.

120 min : Straffespark-konkurranse!

Lofoten starter.

1-2 Lofoten setter den sikkert!

2-2 Thomas Rønning setter den sikkert i vinkelen!

2-3 Lofoten scorer på ny. Sikkert som banken.

3-3 Richard Tjelta banker den i vinkelen. 4 fantastiske straffer høres det fra tribunen.

3-4 Kapteinen til Lofoten er heldig. Begynner nervene å spille inn?

4-4 Geir Bjørsvik setter den i banken som han har gjort uttallige ganger før.

4-5 Banken er sikker det er også de fleste spillerne idag.

5-5 Haider Al-Kharasany triller den i samme hjørnet som Geir.

5-6 Lofoten setter straffen på nytt utagbart for Keeper.

6-6 Ny sikker straffe. Denne gangen fra Steffen Nilsen.

6-7 Sikkert igjen. Hva er disse spillerne laget av?

7-7 Stian Fredriksen tar straffen keeper redder men går for tidlig. Lofotenspillerne er i vill jubel men dommeren blåser av for ny straffe. Denne setter Stian sikkert.

7-8 Lofoten med ny sikker straffe.

8-8 Ruben Tollefsen venter ut keeperen.

8-9 Vi er over på keeperne, Lofoten dundrer ballen i mål.

8-9 Martin Brun banker ballen i tverrliggeren, Og kampen er over. Lofoten vinner noe ufortjent men cup er cup. Blir det nytt lokaloppgjør i neste kvalikkrunde ? Sortland mot Lofoten?