I helga arrangerte Sortland IL årets Kiwi BAMA Cup her i Blåbyhallen, og vi måtte høre med Marius Johansen, daglig leder for Sortland IL hvordan det gikk å arrangere dette.

– Vi synes det har gått rett og slett strålende, deltakerne virker veldig fornøyd og alt har blitt gjennomført som vi hadde planlagt det, sier Marius.

Marius virket så fornøyd at vi måtte spørre hvor viktig denne cupen var for klubben.

– Det er veldig viktig for oss å kunne ha en turnering som er så stor, der vi kan samle hele Vesterålen og Hålogaland i barnefotball for å kunne møte hverandre. Det ikke er så mange turneringer i løpet av et år, så det at vi kan ha en på Sortland, er svert viktig for det tilbudet vi gir til våre unger og ungene som bor i Vesterålen, mener Marius.

Daglig leder i Sortland IL, Marius Johansen, er veldig fornøyd med helgens turnering. Foto: Hanna Abelsen/arkivfoto

– Formidabel dugnadsinnsats

Men å ha et så stort arrangement, kan jo ikke være lett å styre. Vi spurte Marius og fikk høre at de hadde kjempestor dugnadsinnsats.

– Dugnadsinnsatsen har vært formidabel, vi har ikke muligheten til å gjennomføre sånne typer arrangementer uten at både foreldre og spillere stiller opp, og det har de virkelig gjort. Vi har til og med hatt en gjeng fra Stokmarknes Idrettslag som var på dugnad hele lørdagen, og var fornøyd med å dømme kamper, forteller Marius.

Han setter pris på at man kan bruke klubbene i nærmiljøet på dugnader.

Kiwi BAMA Cup er årets siste store fotballturnering i Blåbyhallen. Foto: Sortland IL

Over 1000 spillere

Det var mange spente barn som fikk høre om cupen, og klubbene gjorde seg klare.

– Ca. 1350 spillere, 28 forskjellige klubber og totalt 176 lag, legger Marius til.

Med så mange lag måtte vi vite resultatene for våre lokale klubber, så vi spurte Marius hva han hadde å si om det.

– Vi registrerer ikke noen resultater i barnefotballen, ikke annet enn at vi tror og håper at alle har kost seg og fått en fin avslutting på fotballsesongen.