To brev som til forveksling ligner hverandre. Brevene er sendt fra naboordførerne og gjelder samme arrangement - på samme dag.

På Sortland er det invitert til byfrokost i anledning rittet. I sentrum er det lagt opp til markedssalg, videovisning på storskjerm og kulturinnslag. Til kvelden blir det storstilt "Pedalfest". På Stokmarknes er det blant annet utepizzeria, bok- og loppemarked, konserter og videovisning på storskjerm. Og lørdag kveld er det konserter. Det har fått enkelte til å stille spørsmål om koordineringen mellom målgangsbyen Stokmarknes og nabo og "storebror" Sortland.

- Skal du til Sortland, Kjell-Børge Freiberg?

- Jeg har gitt ei hyggelig tilbakemelding om at det ikke erpraktisk mulig for ordføreren i Hadsel å dra til Sortland. Arrangementet erlagt opp på en slik måte at vi vil sikre oss at målgangsbyen blir framstilt medgode tv-bilder, og det er laget et opplegg på Stokmarknes hvor det erselvfølgelig at ordføreren er på plass. Så jeg skal i høyeste grad være påStokmarknes.

- Du har også invitert ordførere i Vesterålen, er detnoen som kommer?

- Det er det, men jeg har ikke full oversikt ennå. Det skjerstort sett noe overalt, men det vil bli flere vesterålsordførere ved målgangenn bare kommunens egen.

- Kunne ikke dette vært koordinert bedre?

- Jeg synes du stiller et relevant spørsmål, og velger åsvare slik at vi må sette oss ned etterpå, og diskutere hvordan vi har lyktesi  å framstille Vesterålen på best mulig måte.

Hadsels ordfører var forøvrig i Svolvær da vi fikk ham itale, hvor  han overvar slutten på fredagens etappe.

- Nå gleder jeg meg forferdelig! Jeg har gledet meg lenge,og har fått en liten forsmak på hvordan det er å sykle Arctic Race. Nå får jegmed meg avslutninga i Svolvær, før jeg drar dit det skjer lørdag - imålgangsbyen.

Rapporten fra ordføreren i Svolvær er at det var enormt medblide folk på plass.

- Helikoptrene flyr over og filmer en natur du kun finner idenne landsdelen. Det vi har sett til nå er bra, men vi har det beste igjen.Jeg tror turen fra Grunnfør til målgang på Stokmarkens blir uforglemmelig bådefor syklistene og de som står langs løypa. Man blir stolt over å få værevertskap for noe som dette.