Anniken Frøyslie fra Sortland vant i klassen Bodyfitness Masters i VM i Budapest i går. Samtidig vant hun Overall som gjør henne til beste deltaker uansett klasse blant kvinnene. Frøyslie er den første norske deltaker gjennom tidende som har klart en slik bragd.

Tidligere i år har Frøyslie tatt to sølv i NM og vunnet gull i Nordisk mesterskap.

Vesterålen Online har snakket med den spreke damen og hun forteller at det ikke helt har gått opp for henne ennå at hun er dobbelt verdensmester.

- Jeg var i sjokk i går og klarte ikke å spise noe annet enn noen nøtter frem til jeg kom hjem i natt. Jeg ar helt satt ut, sier Anniken Frøyslie til VOL.

Julemat

- Å bare spise nøtter er vel kanskje helt greit når man holder på med fitness?

- Ja, he-he, men jeg trenger å fylle på med litt annet nå. Nå kan jeg spise julemat med god samvittighet, sier Frøyslie.

Hun forteller at hennes mann Rune hadde filmet premieutdelingen og den filmen fikk hun se når de stod på Gardermoen og ventet på bagasjen.

- Når jeg så meg selv stå på scenen mens de spilte "Ja vi elsker", da først kom følelsene og tårene. Det er ganske uvirkelig. Det er så langt over de forventninger jeg har hatt, forteller Frøyslie.

Har imponert

I bransjen har Frøyslie imponert og nettstedet treningsforum.no hadde i forkant av VM en lengre reportasje med Frøyslie der de fikk være med på en trening.

- Hvor lenge har du holdt på med dette?

- Jeg har trent i 18 år, men det er først i høst at jeg begynte med konkurranser. Jeg begynte med diett i slutten av i august og debuterte i slutten av september. Da tok jeg sølv i Norway Open før det ble sølv i NM -163, sølv i NM master og gull i Nordisk Mesterskap i oktober. Når jeg vant Nordisk ble jeg kvalifisert til verdensmesterskapet, sier Frøyslie.

- Det var en unik sjanse i livet og jeg bestemte meg for å bli med for turen og opplevelsens skyld. Det å få lov til å stå på scenen med damer jeg har sett opp til i mange år som er veteraner innen idretten, er stort for meg. Jeg fikk nesten litt sammenbrudd da jeg så påmeldingslisten. Det var den største noensinne med 34 stykker. Det gjorde at vi måtte ut i en elimineringsrunde der bare 15 gikk videre til semifinale. Jeg bestemte meg da for å prøve å komme meg forbi elimineringen og da hadde jeg vært overlykkelig, forteller Frøyslie.

Ren fysikk

- Hva var det som gjorde at du vant?

- Jeg fikk ikke snakket med så mange dommere. Jeg snakket litt med de norske dommerene. De dømte ikke i min klasse, men de sier at jeg fikk betalt for symmetri og sceneopptreden og at det er et utrykk for en ren fysikk. Det vil si at jeg har fått resultater uten bruk av diverse substanser. Mange av de andre damene var mye, mye større enn meg og det har tidligere blitt premiert i VM, men det var ikke det de ville ha nå. De ville ha ekte saker og det er et viktig signal til idretten og det er jeg veldig glad for, forklarer Frøyslie.

- Hva er planene videre nå da?

- Jeg er kjempefornøyd! Hvordan kan jeg toppe å bli dobbelt verdensmester på en dag? Jeg har ingen planer om mer konkurranse. Nå skal jeg fullføre utdanningen min innen juss og komme meg i jobb igjen. Hvis jeg skal konkurrere blir det nok internasjonalt og kanskje prøve meg som profesjonell, sier Frøyslie.

Takk

Hun vil gjerne takke alle som har støtte henne og stått bak henne.

- Jeg vil takke min familie og treningsmiljøet mitt,  landslaget og ikke minst mannen min Rune som er trener, treningspartner og delegaten min. Han har vært fantastisk, avslutter den dobbelte verdensmester Anniken Frøyslie.